Szalaiék pontot raboltak, a Bayern pontokat veszített

Szalai Adám, Schalke, BL, Bajnokok Ligája
Schalke's Adam Szalai (L) and Max Meyer during a training session of the German Bundesliga soccer club FC Schalke 04 in Doha, Qatar, 10 January 2014. Schalke 04 stays in Qatar until 13 January 2014 to prepare for the second half of the German Bundesliga. Photo: PETER KNEFFEL/dpa
Vágólapra másolva!
A Szalai Ádámmal felálló Hoffenheim 1-1-re végzett Brémában a Werderrel a Bundesliga második fordulójában. A Bayern Münchenben Lewandowski megszerezte első gólját, és kezdőként bemutatkozott Xabi Alonso, a címvédő mégis csak döntetlent játszott a Schalke otthonában. A BL-főtáblás Leverkusen megszenvedett a Herthával, fordulatos meccsen lett 2-2 a Wolfsburg-Frankfurt, a Hamburgot pedig saját pályáján alázta meg a Paderborn. 

Bundesliga, 2. forduló:
Schalke - Bayern München 1-1 (0-1)
Bayer Leverkusen - Hertha BSC 4-2
(0-1)
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2-2 (1-1)
Werder Bremen - 1899 Hoffenheim 1-1 (0-1)
VfB Stuttgart - 1. FC Köln 0-2 (0-2)
Hamburger SV - SC Paderborn 0-3 (0-1)

A Hertha meglepetésre a szünetben még vezetett Leverkusenben (Jedvaj vétett öngólt), de a második félidő elején alaposan beindult a gólgyártás. Az 50. perctől bő tíz perc alatt három gól született, és bár egyszer még egyenlítettek a berliniek, a győzelmet nem engedte ki a kezéből a hét közben a BL-főtáblára jutó Leverkusen, amely vezeti a Bundesligát.

Szalai Ádám kezdőként végigjátszotta a Hoffenheim brémai mérkőzését, amelyen sokáig vezetni is tudott a magyar csatár csapata, de a második félidőben kiegyenlített a Werder. Szalai a 10. percben ajtó-ablak helyzetbe került, de a kaput sem találta el.

Szalainak nem jött össze a gól Forrás: AFP/Peter Kneffel

A címvédő Bayern Münchenben kezdőként kapott lehetőséget a Real Madridtól a héten szerződtetett Xabi Alonso a Schalke elleni idegenbeli rangadón. A nyáron érkezett Robert Lewandowski a 10. percben szerzett vezetést a bajoroknak, akik bedarálhatták volna a hazaiakat, de ahelyett, hogy értékesítették volna a helyzeteket, a második félidőben kaptak egy gólt (Xabi Alonso Höwedes kezére rúgta a labdát), így végül 1-1-es döntetlennel zárult a meccs.

Az újonc Paderborn nagyon csúnyán elverte a Hamburgot, a 0-3-as végeredmény mellett a tudósítások kiemelik, hogy a vendégek jobban is játszottak a hazaiaknál. A Köln egy félidő alatt lerendezte a Stuttgartot, a Wolfsburg fordulatos mérkőzésen játszott 2-2-t a Frankfurttal.