Vágólapra másolva!
Takarékos játékkal, de győzelemmel kezdte a Serie A 2014/5-ös idényét a Juventus. A bajnoki címvédő remek első 20 perc után alaposan visszavett, de így is izgalommentes meccsen verte a Chievót 1-0-ra. A nyitóforduló rangadóján a remekül játszó Nainggolan vezérletével a Roma 2-0-ra legyőzte a Fiorentinát.

Serie A, 1. forduló:
Chievo - Juventus 0-1 (0-1)
gól: Biraghi (7. - öngól)

AS Roma - Fiorentina 2-0 (1-0)
g: Nainggolan (28.), Gervinho (90.)

A Juventus nagyon bekezdett Veronában, az első negyedórában záporoztak a lövések a Chievo kapujára. A címvédő háromszor is eltalált a kapufát, és hatalmas fölényben futballozott, mégis egy öngóllal tudta csak megszerezni a vezetést.

Carlos Tévez szögletét a hosszún érkező Martin Caceres bólintotta a kapu felé, de valószínűleg nem ment volna be, ha nem ér bele Biraghi. A védő a saját kapujába sodorta a labdát, ezzel vezetett a 6. percben a Juventus.

Az első félidőben még aktív maradt a Juventus, főleg a nyáron igazolt francia tehetség, Kingsley Coman játszott nagy kedvvel, de a szünet után visszavett a Juve. A második félidő már kevésbé volt eseménydús, bár a hajrában a többször is bizonytalan torinói védelem asszisztálása mellett Paloschi került ziccerbe, de Buffon hatalmas bravúrral védte a lövését.

A Juve nem brillírozott, több játékosa is elég rozsdásan játszott, és Max Allegri taktikai újításaiból sem látszott sok (a Conte-féle 3-5-2-vel állt fel a csapat), de a három pontot megszerezte, és az idény első meccsén csak ez számított.

Az első forduló rangadóján a legutóbbi szezonban második helyen végzett AS Roma hazai pályán 2-0-ás győzelmet aratott a Fiorentina együttese ellen. A fővárosiak az első félidőben Radja Nainggolan találatával szereztek vezetést, majd a belga középpályás a fordulást követően, már a hosszabbítás pillanataiban az elefántcsontparti Gervinhónak adott gólpasszt.