Társoldalunk:

Nemcsak megverte, be is érte az MTK a Fradit

2014.08.31. 18:47

A Ferencváros 2-1-re kikapott a Bozsik Stadionban az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának vasárnapi rangadóján. Ez volt a 205. örökrangadó, amelyen a 76. MTK siker született az eddigi 83 FTC-győzelem és 46 döntetlen mellett.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
MTK Budapest - Ferencváros 2-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 2000 nézőv.: Bognár
MTK Budapest: Hegedüs – Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi – Pölöskei, Poór -  Vass P. (Frank, 87.), Kanta J., Horváth Zs. (Thian, 93.) - Fernandez.
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig - Gyömbér, Busai (Cukic, 46.) - Lauth (Nagy D., 72.), Gera, Ugrai (Kukuruzovic, 46.) - Böde.
gól: Poór (25.), Horváth Zs. (80.), illetve Lauth (29.)
sárga lap: Mateos (24.), Dilaver (60.)

A mérkőzés elején ugyan a Ferencváros birtokolta valamivel többet a labdát, helyzeteket azonban inkább az MTK alakított ki. Sokadik gólszerzési lehetőségüket aztán kihasználták a kék-fehérek, de az örömük nem tartott sokáig, mert néhány perc elteltével - némileg váratlanul - egyenlített az FTC, Gera szögletét Lauth fejelte be éles szögből. Az MTK-kontrák a folytatásban is veszélyt jelentettek, de több gól a szünetig már nem esett.

A fordulás után a korábbiaknál jóval összeszedettebben futballozott a cserékkel felfrissített Ferencváros, de hiába szorította be a továbbra is kontrákra játszó hazaiakat, nem tudott előnybe kerülni. A hajrában aztán - ugyancsak kissé váratlanul - ismét előnybe került Garami József gárdája, és a vendégek ezúttal már nem tudtak egyenlíteni, sőt az utolsó percekben még az MTK-nak voltak helyzetei.

A Ferencváros sorozatban aratott három győzelem után kapott ki, az MTK pedig pontszámban beérte riválisát a tabellán.