Társoldalunk:

Platini eltiltással fenyegeti Ribéryt

2014.09.07. 10:13

Michel Platini kilátásba helyezte, hogy ha Franck Ribéry valóban lemondja a válogatottságot, a FIFA szabályai szerint a Bayern Münchenben esedékes eltiltást kaphat. Az UEFA elnöke nem érti a francia klasszis döntését. 

Franck Ribéry augusztus közepén jelentette be, hogy inkább a családjával tölti a müncheni kötelezettségei után fennmaradó szabadidejét, és nem lép többé pályára a francia válogatottban. Michel Platini azonnal jelezte, elfogadhatatlan a döntés, most újra nekiment a francia klasszisnak.

„Fel nem tudom fogni ezt az egész ügyet. Először is véleményem szerint ez nem a játékos döntése, hanem a szövetségi kapitányé: ha meghív valakit, annak kötelessége megjelenni a válogatottban. Ha mondjuk Lahm és Löw között valami félreértés van, akkor a kapitány nem hívja meg a játékost, és kész. De akkor sem Lahm, hanem Löw döntése a dolog” – dohogott az UEFA elnöke a Bildnek adott interjújában.

Pedig szép ez a francia mezForrás: AFP/Franck Fife

Platini elsősorban azért nem érti Ribéry döntését, mert a következő jelentős nemzetközi esemény a 2016-os Európa-bajnokság lesz, amit Franciaország rendez. „Ribéry nem döntheti el, hogy válogatott lesz-e. Ha Didier Deschamps [szövetségi kapitány] meghívja, akkor kutya kötelessége megjelenni a válogatottban. Benne van a FIFA szabályzatában, hogy ha nem teszi, három meccses eltiltást kap, amit a Bayern Münchenben kell letöltenie.”