Vágólapra másolva!
Pintér Attila az 1-0-s vezetésről 2-1-re elveszített Észak-Írország elleni Eb-selejtező után többek között az Origo kérdéseire is válaszolva azt mondta, hogy ki kell elemezni a hibákat, és menni kell tovább.

Számított erre?

Megvoltak a lehetőségeink, meg is tudtuk szerezni a vezetést, de mint a felkészülési meccseinken 60, most 70 perc után mintha kihúzták volna a dugót. Egy ilyen mérkőzésen 90 percig végig kell tudni koncentrálni. Null-nullnál az északír csapatnak nem voltak lehetőségei, nekünk viszont igen. Óriási hibák után kaptuk a gólokat, úgy gondolom, hogy ez nem volt benne az északír válogatottban. Tíz percig emberhátrányban kellett futballozni egy ilyen meccsen - erre senki nem tudna felkészülni.

Hogy van Lipták Zoltán?

A pontos diagnózist most még nem tudni, de csak görcsöt kapott, nincs nála szakadás. Nem volt olyan szerencsénk, hogy vissza tudjon jönni a pályára, és legalább a passzolásból kivegye a részét, hogy egyenlő létszámban fejezzük be a mérkőzést.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Mennyire fontos a kapitánynak és a csapatnak, hogy visszaszerezze a szurkolók szimpátiáját, hiszen úgy tűnt, a nézők eléggé elégedetlenek?

A mérkőzés folyamán nagyon-nagyon segítették a csapatot. A támogatást ma is megadták, s mint ahogyan a játékosok között is volt olyan, aki jobban teljesített, és volt, aki kevésbé, ugyanígy a drukkerek között is volt olyan, akinek jobban tetszett a meccs, és volt olyan, akinek kevésbé. De én azt gondolom, hogy aki a magyar válogatottnak szurkol, az végigszurkolta a mérkőzést. Ne feledjük, volt olyan helyzet, amikor kilenc emberrel a gólvonalról mentett az északír csapat, és ha ekkor mi tudjuk újra megszerezni a vezetést, akkor ki tudja, hogy alakul a mérkőzés.

Hallotta, hogy a mérkőzés során mit kiabáltak a szurkolók?

Nekem a játékkal kell foglalkoznom, nem pedig azzal, hogy mi történik a nézőtéren. Én eddig is a játékra koncentráltam, és ez most is így volt.

Hová lehet tenni az északír csapat játékerejét? Miben voltak jobbak?

Ha megnézzük az Uruguay és a Chile elleni mérkőzésüket (előbbit 1-0-ra, utóbbin 2-0-ra kaptak ki - a szerk.), nagyon jól és fegyelmezetten játszottak. Hét Premier League-ben szereplő játékosuk van, nekünk, azt gondolom, hogy nem játszanak ilyen bajnokságban a játékosaink. Nagyon hosszú még a sorozat, hosszú távú következtetést a mai eredményből még nem lehet levonni. Ki kell elemezni a hibáinkat, és menni kell tovább.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A további szereplést mennyiben befolyásolhatja a rossz rajt?

Idegenben kell elérni azt a bravúrt, hogy több győzelmet szerzünk, és akkor a most elveszített három pontot vissza tudjuk szerezni. Kudarcnak érzem, hogy most nem tudtuk megszerezni a három pontot.

Októberben Bukarestbe utazik a válogatott, nem lesz egy könnyű kirándulás, mire számít?

Egyik mérkőzés sem könnyű, noha sokan azt hiszik.

A mostani vereséggel változott bármit a célkitűzés?

Azt vállaltam, hogy megpróbálok egy új filozófiát hozni és egy új csapatot építeni. Csak ismételni tudom önmagamat, ugyanannyi türelmet kérek, mint amennyit más szövetségi kapitány is megkapott.

De mi a célkitűzés, az Eb-részvétel kiharcolása?

Az, hogy minden mérkőzésen nyerni tudjunk.