Vágólapra másolva!
Életének 86. évében, hosszú betegség után elhunyt Sándor Károly - adta hírül az MTK Facebook-oldala.

Csikar, ahogy mindenki szólította, nemcsak az MTK, hanem a magyar labdarúgás egyik legnagyobb egyénisége volt. Szegeden, a Móravárosi Kinizsiben kezdte pályafutását, majd 1945-ben lett az MTK játékosa.

A népszerű játékos minden idők egyik legjobb jobbszélsőjének bizonyult. 1947 és 1964 között háromszázhetvenkilenc mérkőzésen száznyolcvankét gólt szerzett. A magyar labdarúgó-válogatottban hetvenöt alkalommal szerepelt, huszonhétszer talált az ellenfelek kapujába.

Az Aranycsapatnak is tagja volt, de nem játszott az 1952-es olimpiai bajnok együttesben és az évszázad meccsét, a 6:3-at is csak a cserepadról nézte végig. Viszont három-három találkozón szerepet kapott az 1958-as és az 1962-es világbajnokságon is, míg a svédeknek 1959-ben szerzett gólja után Csikar szögnek nevezték el az ilyen helyzetből leadott lövéseket.

Az első gól Csikar találata 0.15-nél:

Visszavonulása után fiatal tehetségek kutatásával segítette a klubot. Beválasztották az MTK elnökségébe és a Baráti kör is vezetőjének kérte fel. Az MTK agárdi futballakadémiáját róla nevezték el.

Sándor Károly 2003-ban az Origónak mesélt régi futballélményeiről. Boldog és elégedett volt az életével, és inkább egy Sopron-Szombathely meccset nézett meg, mint egy Juve-Intert, hiszen a Juventus neki már nem tudott újat mutatni. A cikket itt olvashajta el.

Sándor Károlyt a Magyar Testgyakorlók Köre saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.