Vágólapra másolva!
Miriuta László szívesen segítene barátjának, Pintér Attilának az október 11-i Románia-Magyarország Európa-bajnoki selejtező előtt, ezért a CFR futballcsapatának edzője várja a magyar szövetségi kapitány hívását, írja a Gazeta Sporturilor.

A román sportnapilap feltette a kérdést a nagybányai születésű, kilencszeres válogatott Vasile Miriutának (Miriuta Lászlónak), hogy ha alkalma lenne rá, akkor a kolozsvári CFR vezetőedzőjeként segítene-e tanácsokkal a magyar válogatottnak az október 11-i, Románia elleni idegenbeli Eb-selejtező előtt.

„Miért ne tenném?” - válaszolta Miriuta. „Valóban várom, hogy Pintér Attila felhívjon, nagyon jó barátságban vagyunk, és valószínűleg megkeres majd. Ha ez segítség neki, akkor megvitatok vele minden olyan információt, amire szüksége lehet.”

A 45 éves szakember játékosként megfordult a Győri ETO, a Videoton, a Ferencváros, az Újpest és a Honvéd csapataiban, de szerepelt a Cottbusban, illetve a Duisburgban is. Edzői pályafutását a cottbusi utánpótlásban kezdte, 2013-ban a Ceahlaul Piatra Neamt edzője lett, majd tavaly decemberben fogadta el a CFR Cluj ajánlatát.