Társoldalunk:

Dzsudzsákék összedobnák a szurkolók jegyét

2014.09.15. 12:17

A fociválogatott idei "teljesítménye" miatt az októberi, románok elleni meccsre a szurkolók a játékosokkal fizettetnék ki a jegyüket.

Október 11-én Bukarestben játssza következő Európa-bajnoki selejtezőjét a válogatott. Az Észak-Írország ellen itthon elszenvedett 2-1-es vereség után igen paprikás hangulatban készülődnek a szurkolók Romániába, felmerült, hogy a meccsjegyeket a válogatott játékosai dobják össze nekik.

"Valóban beszéltünk erről" - ismerte el Juhász Roland az Origónak. "Dzsudzsák Balázst és engem keresett meg a szurkoló vonat egyik szervezője, de többet egyelőre nem tudok mondani, mert a kerettagok most szanaszét vannak, ezért még nagyon az elejér jár az egész kezdeményezés."

Ha úgy alakul, Juhászéknak legalább nyolcszáz drukker jegyeit kell összedobni, ennyien jelezték ugyanis máris az utazási szándékukat, de Molnár Tóth Marianna, a szurkolói vonat egyik szervezője szerint ezerkétszázig is felkúszhat ez a szám.

Betelt a pohár

Tavaly ősszel a világbajnoki selejtezőre hasonló tömegben utaztak a szurkolók, akkor simán, 3-0-ra kaptak ki Dzsudzsákék. Ennek a meccsnek az emléke is élénken él mindenkiben, nem beszélve a nyolc nappal ezelőtti északírek elleni vereségről. Ahogy az idei bukaresti utazás másik szervezője, Bittó Zsolt fogalmazott, "betelt a pohár".

Éppen ezért vállalkoztak arra a szurkolói csoportok, hogy megkeresik a válogatott játékosait, azt kérvén tőlük, hogy fizessék ki a jegyeiket a következő meccsre. Molnár Tóth Marianna a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, a felkérésre nem jött elutasító válasz, a héten még tovább egyeztetnek erről a lehetőségről.

A vonat október 10-én délután öt óra körül indul a Nyugati pályaudvarról Bukarestbe.

Jó lesz a hangulat?
A szurkolói vonat szervezői várják a játékosokat a vonatra, amennyiben az eredmény nem a drukkerek elvárásai szerint alakul. Ahogy Molnár Tóth Marianna fogalmazott: "nekünk jó lesz a hangulat, nekik nem".