Vágólapra másolva!
A bundabotrányban vádlott H. Gábor az ügyészeknek tett 2012-es vallomásában beszélt arról, hogy 2008 őszén 40 ezer eurót (12,5 millió forintot) vehetett át S. Lászlóval egyetemben a Siófok focistájaként a ZTE elleni bajnokit megelőzően. A korábban az élvonalban a REAC-ban és a Diósgyőrben is szereplő H. arról is beszélt, az összeget a szintén vádlott K. Zsolt szarvasi barátja adta át nekik a meccs előtt Siófokon, egy BMW-ben.

Csütörtökön a feltételezett pénzszállító tanúként jelent meg a bíróság előtt, kérésére a neve titokban maradt, csak annyit tudtunk meg róla, Zsoltnak hívják, és hogy Bözse becenéven ismeri őt H. K. Zsolt gyerekkori barátja először állította, nem emlékszik olyanra, hogy a siófoki focistákkal találkozott volna a kocsijában. Később a bírónő felolvasta H. vallomását, a tanú akkor is hajthatatlan volt.

"Nem emlékszem ilyenre, nem tudom elképzelni, Gábor miért kevert bele ebbe a történetbe" - idézi a tanút a Blikk, akinek védekezését gyengíti, hogy H. még a gépkocsijának a típusát és rendszámát is helyesen jelölte meg. Erre az volt a válasza, hogy közös baráti társaságuk volt, onnan emlékezhetett az autójára.

A kérdéses meccsről 2011 decemberében számolt be először a lap, H. vallomása szerint négy játékos volt benne a bundában, s az összeget igazságosan osztották el, így fejenként 10 ezer eurót (3,11 millió Ft-ot) kaptak. A megbízók kérése az volt, hogy a siófo­kiak legalább két góllal veszítsenek. Ez össze is jött, a ZTE 4-1-re nyerte meg a bajnokit, amelyen H. Gábor és S. László is kezdőként szerepelt.

A tanúként meghallgatott Zsolt elárulta, ő is ügyfele volt K. Zsoltnak, aki saját fogadóirodát működtetett. Hetenként többször is játszott nála, esetenként 1-2 ezer euróval, állítása szerint összessé­gében 70 százalékban nyert barátjánál.