Társoldalunk:

Megbüntethetik a habsprayt használó futballbírót

2014.09.30. 17:39

Akár pénzbüntetést is kiszabhat Gelsenkirchen városa a spanyol Carlos Velasco Carballo játékvezetőre, ha a világbajnokságon is alkalmazott habsprayt használja a szabadrúgásoknál az esti Schalke-Maribor Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A TÜV minőségellenőrző intézet egy közelmúltban kiadott jelentésében megállapította, hogy a labdarúgó-mérkőzéseken a szabadrúgások helyének kijelölésére használt habspray káros anyagokat tartalmaz, veszélyes az egészségre, így használata a német joggal és az uniós előírásokkal is ellentétes.

A spanyol Carlos Velasco Carballo játékvezető nehéz helyzetben lesz az esti Schalke-Maribor labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. Ha nem használja a sprayt, akkor nem követi az Európai Labdarúgó Szövetség irányelvét, ha használja, akkor viszont komoly büntetésre számíthat Gelsenkirchen városától.

Forrás: AFP/Paul Ellis

"Ha meggyőző bizonyítékunk lesz arra, hogy a bíró használja a sprayt a mérkőzés alatt, akkor a hatóság a közigazgatási törvény értelmében eljárást kezdeményez" - nyilatkozta a város szóvivője, Martin Schulmann
Amennyiben a játékvezetőt bűnösnek találnák, úgy akár 55 eurós pénzbüntetésre is ítélhetik. De ez nemcsak Gelsenkirchenre igaz, a TÜV jelentése ugyanis azt jelenti, a sprayt az Európai Unión belül sehol sem használhatják.

"Megvizsgáljuk az ügyet, és hamarosan közzétesszük a válaszunkat" - idézte a Spiegel Lars Ellensohnt, az UEFA szóvivőjét.