Pazar rangadót nyert a Juve

504225463 Juventus' defender Leonardo Bonucci celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Juventus Vs AS Roma on October 5, 2014 at Juventus  Stadium in Turin.  AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Juventus' defender Leonardo Bonucci celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Juventus Vs AS Roma on October 5, 2014 at Juventus Stadium in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Négygólos első félidő után egy hajrábeli bombagóllal verte a Romát. Piros lapok, büntetők is voltak.

Serie A, 6. forduló:
Juventus-Roma 3-2 (2-2)
gól: Tévez (27. és 45., mindkettő 11-es), Bonucci (86.), illetve Totti (32., 11-es), Iturbe (44.)
piros lap: Morata (87.), ill. Manolasz (87.)

Andrea Pirlo a Roma elleni csúcsrangadón kezdett az idényben először a Juventusban. A két, egyaránt hibátlan csapat közül a hazai kezdett aktívabban, de a kezdeti rohamok után kiegyenlített lett a meccs, nem látszott, hogy a Romának hét sérültje is van.

A 27. percben mégis vezetést szerzett a Juve: Pirlo szabadrúgásánál Maicon kezezett, Rocchi büntetőt ítélt, Tévez bevágta. Büntetőre büntető volt a válasz: Lichtsteiner Tottit rántotta le, a 38 éves sértett maga vett elégtételt (1-1).

Néhány dulakodós perc után visszatért a foci a pályára, méghozzá olykor a legjobb minőségben: Gervinho zseniális ütempassza után Iturbe lőtte ki a rövid alsót. Döbbenetes végjáték következett, a Roma kétgólos előnnyel mehetett volna szünetre, de Gervinho nagy helyzetben fölé lőtt, a túloldalon viszont Pogbát felvágta Pjanic, jött az est harmadik büntetője, Tévez ezt sem rontotta el, így lett 1-3 helyett 2-2 a félidő.

Érthető módon szünet után a fiúk óvatosabban folytatták a meccset, mintha rendesen, 0-0-ról indulna. Aztán csak megjöttek a helyzetek, a Juve majdnem lemásolta a második Roma-gólt, de Llorente nem volt olyan ügyes, mint Iturbe, a túloldalon pedig Pjanic pontatlankodott ziccerben.

Allegri edző adott egy ember előnyt a Romának egy Llorente-Morata csere képében, míg az első féldiőben lelátóra küldött Rudi Garciát pótló Bompard a 74. percben lekapta Tottit. Ekkor már mezőnyfölényben játszott a Roma, de nem veszélyesebben a Juvénál.

Sőt. A hajrá kimondottan a Juvéé volt, pár helyzet, és egy felső léces fejes után Leonardo Bonucci őserővel a bal alsóba küldött egy szöglet után kipattanó labdát.

Bonucci a gólját ünnepli Forrás: AFP/Marco Bertorello

Hogy teljes legyen az élvezet, maradt egy kettős kiállítás is: Morata mester páros lábbal rácsúszott Manolaszra, aki azonnal törlesztett is. Kisebb verekedés után a két antihőst kiállították. Záróakkordként egy római kontra végén Bonucci keresztezett jól, rögtön utána a győztes gól szerzőjeként bokszolhatott a levegőbe.

A forduló eddigi részében genovai napot tartottak: a pazar formában lévő Sampdoria ismét győzött, míg a Genoa Parmából hozott el három pontot.