Vágólapra másolva!
Óriási verést kapott az angol Cheadle Town ligán kívüli amatőr futballcsapata, miután felkészülési mérkőzésen összemérte erejét az orosz U19-es válogatottal. A 22-0-s végeredmény után a tervezett visszavágót azonnal törölték.

Érdekes mérkőzéssel melegített az észak-írországi minitornára készülő orosz U19-es labdarúgó-válogatott, amely 22-0-ra verte a ligán kívüli, teljesen amatőr Cheadle Town csapatát.

„A fiúk néha az ellenfél közelébe sem tudtak kerülni. Kapusunk, Steve Piggott egyetlen egyszer sem hibázott, sőt, több ízben bravúrral védett. Úgy volt, hogy kétszer játszunk, de megkönnyebbültem, hogy a visszavágó elmarad" - sajnálkozott a kiscsapat titkára, Stuart Crawford.

Az oroszok a félidőben még csak 9-0-ra vezetettek, a második játékrészben ezt újabb tizenhárom találattal toldották meg.

"Amikor láttam, hogy az ellenfél játékosai olyan klubokban szerepelnek, mint a Zenit vagy a CSZKA Moszkva, tudtam, hogy ez csak kínlódás lesz. Reméltem, hogy 10-0-nál legalább kicsit visszavesznek a tempóból, de nem ez történt, profiként játszottak tovább. A mérkőzés végén azt mondtam a srácoknak, fel a fejjel, ezek a fickók hamarosan a következő világbajnokság sztárjai lesznek."

A North West Counties First Divisionben szereplő együttes korábban játszott felkészülési mérkőzést a román Dinamo ellen is, és csak 5-0-ra kapott ki.

"Élvezzük, hogy külföldi ellenfelekkel játszunk, valószínűleg mi vagyunk a legtöbbet utazó ligán kívüli kiscsapat. Mi már játszottunk a Maracanában és a mexikóvárosi Azteca-stadionban is, jövőre pedig elérjük a századik külföldi meccsünket is, amikor Madagaszkáron és Mauritiuson turnézunk” - büszkélkedett Crawford.