Xabi Alonso: Ezt élőben kell megtapasztalni

Bayern, Xabi Alonso, foci, Oktoberfest
GERMANY, Munich : This handout photo made available by FC Bayern Munich shows Bayern Munich's Spanish midfielder Xabi Alonso with his wife Nagore Aramburu and children during the traditional visit of FC Bayern Munich to the Oktoberfest beer festival on the Theresienwiese in Munich, southern Germany on October 5, 2014. AFP PHOTO / FC BAYERN MUNICH / GETTY IMAGES / ALEXANDER HASSENSTEIN
Vágólapra másolva!
A hagyományoknak megfelelően a Bayern labdarúgócsapata is tiszteletét tette a müncheni sörfesztivál, az Oktoberfest zárónapján.

"Nagyszerűen futballoztunk szombaton, és ez a jó hangulat folytatódott itt is" - nyilatkozta Thomas Müller, a Bayern München labdarúgócsapatának világbajnok játékos a hagyományos sörfesztiválon, az Oktoberfesten.

A klub labdarúgói a vasárnapi zárónapon tiszteletüket tették az eseményen, szinte minden játékos, vezető és edző képviseltette magát családjával együtt. A klub honlapja kiemelte, hogy heten - Pepe Reina, Medhi Benatia, Juan Bernat, Xabi Alonso, Sebastian Rode, Robert Lewandowski, Sinan Kurt - először vehettek részt ilyen eseményen a klub színeiben.

Kattintson a további képekért! Forrás: AFP/Alexander Hassenstein

"Nagyon élvezetes az egész forgatag. Korábban láttam képeket az Oktoberfestről, de ezt valóban élőben kell megtapasztalni" - mondta Xabi Alonso.

Kattintson a további képekért! Forrás: AFP/Alexandra Beier

A szervezők kimutatása szerint idén lényegesen kisebb volt az érdeklődés a fesztivál iránt, de ez minden bizonnyal a rosszabb időnek volt köszönhető. Amíg 2013-ban a mintegy 6,4 millió látogató 7,7 millió liter sört fogyasztott, addig a látogatón száma másfél százalékkal csökkent, a sörfogyasztás viszont jóval alacsonyabb, 1,2 millió literrel kevesebb volt.

Kattintson a további képekért! Forrás: AFP/Christof Stache