Társoldalunk:

Családon belüli erőszak miatt támadnak egy női focistát

2014.10.07. 14:04

Az amerikai Hope Solónak egy társa követel eltiltást rokonai állítólagos bántalmazásáért. A kapusra rájár a rúd, a minap a meztelen képeit lopták el és tették közzé.

Saját válogatottbeli társa, Jillian Loyden támadja Hope Solót, az amerikai női fociválogatott kapusát, miután nemrég kiderült róla, hogy családon belüli erőszakkal vádolják.

A kétszeres olimpiai bajnok, 33 éves Solo ellen nyáron eljárás indult, mert állítólag bántalmazta húgát és unokaöccsét. Loyden - aki eddig épp az ő cseréje volt a csapatban, de nemrég lemondta a válogatottságot - kijelentette, a szövetségnek el kellett volna tiltania Solót, ezzel is kiállva a családon belüli erőszak ellen.

Hope SoloForrás: AFP/Mark Ralston

"Solo a csapattársam és a mentorom. De nem lehet, hogy a fiatalokhoz az az üzenet jusson el, hogy az ilyen magatartás megengedett" - nyilatkozta a USA Todaynek. Loyden közvetlenül érintett a témában, a húgát a vőlegénye gyilkolta meg még 2012-ben. A kapus azóta egy, a hasonló traumákat túltélő fiatalokat segítő alapítványt működtet.

Solo a múlt hónapban rekordot döntött azzal, hogy a Mexikó elleni 4-0 volt a 73. kapott gól nélküli meccse a válogatottban. De ennél többet foglalkozott a sajtó azzal, hogy más hírességekhez hasonlóan róla is meztelen képek kerültek fel az internetre.