Társoldalunk:

Nem lesz Rióban brit futballcsapat

2014.10.07. 20:20

A Brit Olimpiai Bizottság elnöke, Sebastian Coe szerint semmi esély arra, hogy a 2016-os riói nyári olimpián brit labdarúgó-válogatott szerepeljen. Legalábbis a férfiaknál, a nőknél szerinte elképzelhető, hogy születik ilyen megállapodás.

A 2012-es londoni nyári olimpián félbrit labdarúgó-válogatott vett részt, az angolok mellett ugyanis csak Wales volt hajlandó játékost küldeni a nemzeti csapatba, a skót és az északír szövetség nem állt rá az egyezségre.

A Brit Olimpiai Bizottság elnöke, Sebastian Coe szerint hasonlóra nem lesz esély két év múlva, Rióban valószínűtlennek tartja, hogy a férfiválogatott pályára lépjen. A nőknél nagyobb esélyt lát a megegyezésre, két éve Londonban az angolok mellett két skót játékos kapott helyet a keretben.

A walesi Giggs két éve vállalta az olimpiai szerepléstForrás: AFP/Andrew Yates

"A nőknél van erre esély, de még vannak viták ezzel kapcsolatban. A férfiaknál azonban nem akarom átélni azokat a vitákat, mint legutóbb" - nyilatkozta a kétszeres olimpiai bajnok középtávfutó.

A britek két csapata egyaránt a negyeddöntőben vérzett el Londonban, a férfiak Dél-Koreától kaptak ki büntetőkkel, míg a nőket Kanada győzte le 2-0-ra.