Társoldalunk:

Keane ugyanúgy belerúg mindenkibe, mint a pályán

2014.10.07. 09:56

Bár hivatalosan még nem jelent meg Roy Keane második önéletrajzi könyve, az egyik manchesteri Tesco azonban megszegte az embargót, és az eredetileg kitűzött csütörtök helyett már hétfőn árulni kezdte a könyvet, amelyből így számos részlet napvilágra került.

A korábbi Manchester United-játékos elárulja például, hogy Cristiano Ronaldo tulajdonképpen John 'O Shea-nek köszönheti, hogy a MU leigazolta.

"A Sportinggal játszottunk az új stadionjuk avatóján, aznap tudtam meg, hogy Ronaldo milyen jó játékos. A pályán rendre O'Shea-vel találta szembe magát, aki a félidőben az orvoshoz fordult, úgy szédült Ronaldo cselei miatt. A két klub a meccs után egyezett meg végül Ronaldo leigazolásáról, mi pedig mindig azzal piszkáltuk O'Shea-t, hogy ő hozta tető alá a megállapodást azzal, hogy egy szánalmas bohócot alakított a pályán."

Nem bánta meg a brutális szabálytalanságot

Keane a pályán is a típus volt, aki ha kellett, ha nem, belerúgott az ellenfélbe, a Leeds norvég játékosának, Alf Inge Haaladnak egy korábbi incidens miatt törlesztés gyanánt valósággal szétrúgta a térdét. "Vannak dolgok, amiket megbántam az életben, de ez nem tartozik közéjük" - írja mostani könyvében Keane az esetről.

Keane hosszú évekig dolgozott együtt a MU legendás edzőjével, Alex Fergusonról, akivel kapcsolatban nem csak a szépre emlékezik, megosztja például az olvasókkal a távozása történetét. "Megkérdeztem őt, hogy játszhatok-e máshol, mire azt válaszolta, hogy igen, felbontjuk a szerződésed. Tudtam, hogy vannak klubok, akik érdeklődnek értem, úgyhogy csak annyit mondtam, hogy akkor itt a történet vége, miközben azt gondoltam róla, hogy egy hülye fasz".

Keane nem fogta vissza magátForrás: AFP

Összeverekedett Schmeichellel

A Ferguson által csapatkapitánynak megtett Keane pár nappal később bocsánatot kért Fergusontól, de most azt írja, nem kellett volna, mert nem volt miért bocsánatot kérnie. Nem a menedzser volt az egyetlen, akivel a kemény középpályás összeakadt, a hatalmas termetű dán kapussal, Peter Schmeichellel egy ázsiai túrán verekedett össze erősen ittas állapotban.

Keane másnap nem nagyon emlékezett a bunyóra, csak azt érezte, hogy fáj a keze, és az egyik ujja hátrahajlott, majd a többiek mesélték el neki, hogy lefejelte Schmeichelt, akinek egy monokli éktelenkedett az egyik szeme alatt.

Az egyik legsokkolóbb része Keane vallomásának az, amikor arról ír, hogy a lelke mélyén örült annak, amikor Clive Clarke szívrohamot kapott az öltözőben. Az akkoriban a Leicesternél kölcsönben szereplő Clarke ugyanazon az estén lett rosszul, amikor a Keane által irányított Sunderland 3-0-ra kikapott a Lutontól a Ligakupában. "Az a gonosz gondolatom támadt, hogy még jó, hogy ma este történt ez vele, mert így elterelte a figyelmet a gyalázos teljesítményünkről". Clarke az eset után, 2008 februárjában felhagyott a profi futballal.