Társoldalunk:

Katalónia függetlensége fájhat a Barcelonának

2014.10.08. 09:01

Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke szerint, ha Katalónia elszakad Spanyolországtól, akkor a jelenleg hatályos jogszabályok értelmében a Barcelona és az Espanyol nem szerepelhet a spanyol bajnokságban.

Amennyiben a katalán népszavazást valóban megrendezik, és a voksolók Katalónia elszakadásáról döntenek, úgy veszélybe kerülhet a Barcelona labdarúgócsapatának szereplése a Primera Divisónban, nyilatkozta Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke.

"Amennyiben Katalónia független állam lesz, úgy a Barcelona és az Espanyol nem játszhat a spanyol bajnokságban. A jelenlegi jogszabályok szerint ugyanis csak egy, nem spanyol állam csapatai és sportolói szerepelhetnek a spanyol bajnokságokban, ez pedig jelen helyzetben Andorrát illeti meg. Persze lehet ezen változtatni, de ahhoz törvénymódosítás kell" - magyarázta.

Forrás: AFP/Lluis Gene

"De nem tudom elképzelni a spanyol futballbajnokságot a Barca és az Espanyol nélkül" - tette hozzá.

Miután a referendumot megalapozó törvényt már elfogadta a katalán parlament, Artur Mas katalán miniszterelnök a november 9-i időpontot jelölte ki a népszavazásra - annak ellenére, hogy a spanyol kormány törvénytelennek tartja a kezdeményezést.