Vágólapra másolva!
Ha Lionel Messi az El Clásicón dönti meg a spanyol bajnokság gólrekordját, megállíthatják a meccset egy kisebb ünnepség erejéig.

Messi jelenleg 249 gólt szerzett, és így kettővel van csak elmaradva Telmo Zarra mögött, aki az Athletic Bilbao játékosaként hatszor volt spanyol gólkirály, és végül 251 gólnál állt meg.

A spanyol bajnokságot kétpontos előnnyel vezető Barcelona a válogatott meccsek utáni szünetben az Eibart fogadja, Messi egy duplával beérheti, egy mesterhármassal megelőzheti Zarrát. Nem kizárt viszont, hogy a rekordot csak a Bernabéuban, a Real elleni szuperrangadón állítja be, vagy dönti meg, és erre az esetre is megvan már a forgatókönyve a spanyol szövetségnek.

"Ez egy fontos, történelmi pillanat lesz, Messi pedig megérdemli, hogy megemlékezzünk erről a nem mindennapi teljesítményről, akár úgy is, hogy a meccset megállítjuk az ünnepség erejéig. Hogy mi történne akkor, ha a Real ellen sikerülne neki a rekordot elérni? Miért nem tiszteleghetne a Bernabéu közönsége Messi előtt?" - magyarázta Javier Tebas, a spanyol szövetség elnöke. Amennyiben Messi már az Eibar ellen rekordot dönt, akkor a Real elleni meccs előtt köszönhetik a szövetség részéről.

A négyszeres aranylabdás argentin legutóbbi három bajnokiján négyszer volt eredményes, és a BL-ben a PSG ellen 3-2-re elvesztett meccsen is betalált, azaz jó formában várja a folytatást. A héten ő is a válogatottal lép pályára, méghozzá az örök rivális brazilok ellen felkészülési meccsel.