Vágólapra másolva!

Már Bilbaóba készül a csákvári focicsapat

Lezárult az NB II-es Csákvár Stadion a stadionban nevű kezdeményezése: a magyar profi klubok megküldték saját székeiket, s azokat felszerelték a fejér megyei város létesítményében.

Gelei József sajtófőnök tájékoztatása szerint a hazai csapatok három-három széket adtak a csákvári egyesületnek, ezeket egymás mellett szerelték fel egy kijelölt szektorban; a Ferencváros egy VIP-széket is adományozott.

A csákváriak levelet küldtek a négy nagy európai bajnokság, az angol, a német, az olasz és a spanyol élvonalbeli csapatainak is, a 78 együttesből pedig legalább 60 azonnal pozitívan állt a kezdeményezéshez. Már várják a magyar küldöttséget Newcastle-ba, illetve Bilbaóba.

A Stadion a stadionban kezdeményezésnek a sportszerűség, a tolerancia népszerűsítése a célja, a székek azt jelképezik, hogy jól megfér egymás mellett az Újpest és a Ferencváros, a Real Madrid és a Barcelona vagy a Liverpool és a Manchester United.

Sipos Jenő, a magyar szövetség szóvivője elmondta: az MLSZ az európai szövetség Fair Play bizottságának is beszámol a csákvári klub kezdeményezéséről.