Nyugi, már megkaptuk a gólt

510260215 Hungary's captain and midfielder Balazs Dzsudzsak celebrates scoring during the Euro 2016 Group F qualifying football match Romania vs Hungary in Budapest, Hungary on October 11, 2014.  AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
Hungary's captain and midfielder Balazs Dzsudzsak celebrates scoring during the Euro 2016 Group F qualifying football match Romania vs Hungary in Budapest, Hungary on October 11, 2014. AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány a "nagyot hajtó srácokat" dicsérte a fociválogatott bravúros bukaresti pontszerzése után. Dzsudzsák Balázs egy "teljesen más felfogású" szakmai stábról beszélt.

"Nagyot hajottak a srácok, a betervezett cserék bejöttek, már a szünetben tudtuk, hogy Tőzsért beállítjuk majd - fogalmazott Dárdai Pál a meccset közvetítő M1-en - Nagyon megérdemelte az ország ezt azt eredményt."

Az első játékrész hajrájában Románia megszerezte a vezetést, de a magyar csapat nem roppant össze, sőt: "A félidőben azt mondtam a fiúknak, hogy nyugodjatok meg, már megkaptuk gólt, nem kell idegeskedni. Ennyit számít, hogy valóban megnyugodtunk, mert aztán minden úgy ment, ahogy elterveztük."

A végjátékban akár a fordítás is összejöhetett volna, Tőzsér ügyes passzából Nikolics kevéssel a hosszú oldal mellé csavart: "Ha a meccs végén akceptálod a döntetlent, akkor te tudsz nyerni, mivel ők kinyílnak, és kapkodhatnak is, igen, ez benne volt."

Más felfogású stáb

Dzsudzsák Balázs a három meccsre kinevezett Dárdai Pál és a szakmai stábja munkáját emelte ki: "Abszolút megérdemelt a döntetlen, az utolsó percekben pár centin múlt, hogy még nagyobb örömet szerezzünk. Amit ebben az öt napban lehetett, megtettük, egy teljesen más felfogású stábbal, teljesen más munkát végeztünk."

Bár az első 45 perc még nem volt az igazi, már ott érződött, hogy van tartás a magyar csapatban: "Az első félidőben ha nem is jól, de szervezetten játszottunk, csak a végén hibáztunk sajnos. A második félidőben mindenki nyugodt volt, láttuk, hogy nem jobbak ezen a meccsen, és valóban hittünk abban, hogy jól tudunk játszni. A végén még uraltuk is a középpályát."

"Remélem, hogy ezzel kijavítottuk a tavalyi hibát" - utalt a szélső a vb-selejtezőn elszenvedett sima 3-0-s vereségre.

A gólszerző öröme Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

"Sajnos nem úgy jött ki a mérkőzés, ahogyan azt elterveztük. Szerettünk volna már az elején gólt szerezni, sajnos nem sikerült, majd a magyarok a hajrában egy szabadrúgásból egyenlítettek" - mondta Victor Piturca, a románok szövetségi kapitánya, aki szerint ez a döntetlen semmiféleképpen nem nevezhető drámainak.

"Ebben a csoportban a folytatásban is várhatóak majd hasonló eredmények, továbbra is kiélezett lesz a küzdelem. A legfontosabb feladatom most, hogy a játékosokat fizikailag és pszichésen is helyre tegyem a keddi, finnek elleni összecsapásra" - nyilatkozta Piturca.