Társoldalunk:

Lemondott a román szövetségi kapitány

2014.10.16. 19:03

A Román Labdarúgó Szövetség csütörtökön közös megegyezéssel felbontotta Victor Piturca szövetségi kapitány szerződését. Hetek óta számítani lehetett a döntésre, a szakember valószínűleg Szaúd-Arábiába szerződik

A FRF honlapján közzé tett szűkszavú közlemény szerint nemcsak Victor Piturca szövetségi kapitány, hanem a nemzeti együttes teljes szakmai stábja távozik a román válogatottól. A román szövetség elnöke, Razvan Burleanu hétfőn tart sajtótájékoztatót, amelyen további részleteket közöl a válogatott körül kialakult helyzetről.

A román szakember távozásáról hónapok óta pletykál a román sportsajtó, ráadásul a szövetség elnökével sem ápolt túlságosan jó viszonyt. A keddi, finnországi győzelem után már több újság azt írt, ez volt a kapitány utolsó meccse a román kispadon.

A magyar elleni pontvesztés után egy nappal Piturca elmondta, ha megfelelő ajánlatot kap, el fogja hagyni a román kispadot. A román sportlapok közül többen tudni vélik, hogy a szaúdi al-Ittihad Dzsiddához szerződik. Piturca összesen 96 mérkőzésen volt szövetségi kapitány, 2000-ben és 2008-ban Románia az ő vezetésével jutott ki az Európa-bajnokságra.

Románia a 2016-os franciaországi Európa-bajnoki selejtező F csoportjában Magyarországgal van közös csoportban. Három mérkőzés  után Románia a második helyen áll hét ponttal a maximális pontszámú Észak-Írország mögött.

TávozikForrás: AFP/Daniel Mihailescu

A Digisport.ro csütörtökön arról számolt be, hogy a román szövetség Cosmin Contrát, a spanyol Getafe edzőjét készül kinevezni a válogatott edzőjévé. A portál szerint Contrának még két évig szerződése van a spanyol csapattal, de így is elfogadná a román szövetség felkérését. A cikkben az is olvasható, hogy a Contra munkáját segítő technikai igazgatói tisztségbe a válogatottat korábban már többször irányító Anghel Iordanescut nevezik ki.