Nem csak a hajuk állt jól a magyar foci reménységeinek

Magyar U17-es válogatott
Vágólapra másolva!
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott az izraeliek után a kazahokat is 1-0-ra győzte le a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, ezzel már biztosan résztvevője lesz a tavaszi elitkörnek - írja az Mlsz.hu.

Az egyetlen gól az 56. percben született, amikor Herjeczki Kristóf bal oldali szögletét követően Danil Podymskiy, a vendégek kapusa a rövid saroknál sután ért a labdához, ami a kezéről a jobb alsó sarokba pattant (1-0).

A 82. percben a vendégek jobbhátvédje, Kaisar Mairash kiállíttatta magát, de ennek már nem volt jelentősége, a magyar válogatott megnyerte a találkozót, és miután a horvát-izraeli meccs 0-0-ra végződött, a mieink bebiztosították továbbjutásukat a tavaszi elitkörbe.

A kazahverő válogatott Forrás: Mlsz.hu

"Tudtuk, hogy a kazahok megpróbálnak minél stabilabban védekezni, hiszen az előző meccsen komoly vereségbe futottak bele, ugyanakkor azokat a pontokat is ismertük, ahol verhetőek - kezdte Belvon Attila az Mlsz.hu-nak. - Az, hogy csak 1-0-ra sikerült nyerni, egyrészt annak volt tulajdonítható, hogy voltak gyengébb teljesítmények a csapatban, és ez átragadt a többi játékosra is, így lett helyenként kapkodó és pontatlan a játékunk. Látszott, hogy támadó poszton kevés a variációs lehetőségünk, ebben lépni kell előre a jövőben. Ettől függetlenül nagy dolognak tartom, hogy két kör után továbbjutottunk a csoportból. A harmadik mérkőzésen azt várom, hogy a játékosok végre higgyék el, hogy tudnak futballozni, és térjünk vissza ahhoz a játékhoz, amit a felkészülés alatt láttunk."

A magyar válogatott kazahok elleni csapata: Vajda Dániel - Szalai András, Patik Márton, Tóth Bence, Szalai Attila - Bodrogi János, Tajti Mátyás (Szabó Bence, 41.), Vogyicska Bálint - Herjeczki Kristóf, Bíró Bence (Tóth Dávid, 77.), Tömösvári Bálint (Lassú Zsombor, 60.)

A válogatott vasárnap 13.30-kor a horvátok ellen zárja az Eb-selejtező tornát Telkiben.