Vágólapra másolva!

Indoklás nélkül lesöpörték az MTK óvását

A MTK Hungária FC megóvta az október 15-én, Ausztriában játszott NÖSV Neulengbach - MTK Hungária FC női Bajnokok Ligája mérkőzést az ellenfélnél jogosulatlanul szereplő Nina Burger játéka miatt. Pénteken az UEFA indoklás nélkül elutasította az óvást. 

A MTK Hungária női csapata többszörösen vitatható körülmények között esett ki a Bajnokok Ligájából az osztrák Neulengenbach ellen. A csapat játékosai szerint a minden eldöntő tizenegyes semmi nem volt, ráadásul az ellenfélnél jogosulatlanul szerepelt egy játékos, emiatt a klub megóvta a meccset.

Egyszerre két klubnál játszott

A magyar klub arra alapozta a mérkőzéssel kapcsolatos beadványát, hogy álláspontja szerint az ellenfél egyik játékosa, Nina Burger szerződtetése az osztrák átigazolási időszak lejárta, vagyis július 15. után történt. A rendelkezésre álló adatok szerint a futballista augusztus 20-án még a Houston Dash csapatánál játszott, így a Neulengbachhoz kerülése nem lehetett érvényes.

Az adatok alapján az MTK Hungária FC kezdeményezte, hogy a lejátszott mérkőzés végeredményét az európai szövetség törölje és az MTK-t juttassa tovább a nyolcaddöntőbe.

Az MTK Hungária pénteken választ kapott az óvására, de közleményében az UEFA csak arról tájékoztatta a klubot, hogy az óvást elutasított, indoklást nem csatoltak a döntés mellé.

Indoklás csak külön kérésre

A klub honlapján olvasható levél szerint az UEFA a döntés írásbeli indoklását a felek bármelyikének kérelmére állít ki. A kérelemnek a döntés rendelkező részének kézhezvételétől számított 5 napon belül, írásban kell beérkeznie. Ennek hiányában úgy kell tekinteni, hogy a döntés végleges és jogerős, és a felek lemondtak arról a jogukról, hogy fellebbezést terjesszenek elő.

A párharc első, budapesti mérkőzésén a Neulengbach 2-1-re nyert. A visszavágón viszont az MTK a 88. percben egyenlített, a 91. percben pedig kiharcolta a hosszabbítást. Annak a legvégén, a 120. percben büntetőhöz jutott az osztrák együttes, ezt értékesítette, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott.