Gattusónak nincs szerencséje az edzősködéssel

Gennaro Gattuso, foci
SWITZERLAND, Sion : Sion's Gennaro Gattuso gestures during a friendly football match between FC Sion and Olympique of Marseille on July 8, 2012. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Másfél év alatt három klubnál összesen 24 bajnokin ült a kispadon Gennaro Gattuso. Az olasz világbajnok játékost a Siontól és a Palermótól kirúgták, a krétai OFI csapatát ezúttal önszántából hagyta ott.

A világbajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes és kétszeres olasz bajnok Gennaro Gattuso számára véget ért a görögországi munka, az OFI edzője hét forduló után távozott a krétai együttestől.

A nyáron a Videotonnal is hírbe hozott szakember 2013 februárjában kezdett edzősködni, amikor a Sion vezetése - Víctor Munoz távozása után felkérte a feladatra. Gattuso játékosedzőként mindössze tizenegy bajnokin ülhetett a kispadon, a klub végül májusban kirúgta.

Azonnal megtalálta a frissen kiesett Palermo, de a Serie B-ben az első hat bajnokin három vereség mellett két győzelem és egy döntetlen volt csupán a mérleg, így Gattuso szeptemberre ismét munka nélkül maradt.

Gattuso távozott Görögországból Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Idén nyáron az OFI ajánlatát fogadta el, ott mindössze hét fordulót maradt, három győzelem és négy vereség után, a vasárnapi, Aszterasz Tripolisz elleni zakó után mondott le.

"A játékosok nem hisznek bennem" - nyilatkozta. "Minden szenvedélyemet és erőmet beleöltem a munkába, de egymagam nem tudom megoldani a klub napi problémáit. Nem elnök vagyok, az én munkám a futball. Nagyon zaklatott vagyok, így nem tudom folytatni a munkát."

A szakember szeptemberben már balhézott egy sajtótájékoztatón, akkor az asztalt csapkodva azt mondta,nem tartozik bocsánatkéréssel azért, mert a játékosait nem fizetik meg.