Megölték a dél-afrikai futballválogatott kapusát

Senzo Meyiwa, foci
EGYPT, Cairo : (FILES) In this photo taken on November 10, 2013 Egyptian fans of al-Ahly direct leaser light at Orlando Pirates' South African goalkeeper Senzo Meyiwa during the CAF Champions League Final second leg in Cairo. Orlando Pirates captain Senzo Meyiwa died on October 26, 2014 after being shot at his home in Vosloorus, a township 20km south of Johannesburg, a police spkoksman said. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
Vágólapra másolva!
Megölték a dél-afrikai labdarúgó-válogatott csapatkapitányát és kapusát, Senzo Meyiwát, közölte a dél-afrikai rendőrség.

A sportolót meg nem erősített hírek szerint barátnőjének otthonában ölték meg a Johannesburgtól 40 kilométerre lévő Vosloorus településen. Két férfi hatolt be a házba, ahol heten tartózkodtak, míg harmadik társuk kint várakozott.

Állítólag a futballista mobiltelefonját követelték, majd rálőttek, és mindhárman elmenekültek. Meyiwát kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.

Senzo Meyiwa Forrás: AFP/Khaled Desouki

A 27 éves Senzo Meyiwa az Orlando Pirates csapatnak volt a kapusa, és a dél-afrikai válogatottban is játszott. Az utolsó négy meccsen, az Afrikai Nemzetek Kupájának selejtezőmérkőzésein ő volt a dél-afrikai válogatott csapatkapitánya. Utoljára a dél-afrikai nemzeti bajnokság szombati mérkőzésén lépett pályára.

Döbbenet Dél-Afrikában

"Tragikus veszteség a családnak, az Orlando Piratesnek és az egész nemzetnek" - mondta Irvin Khoza, a labdarúgó-szövetség elnöke.

Meyiwa csapattársa, Tsepo Masilela ugyancsak megütközve adott hangot értetlenségének a Twitter csevegőoldalon: "Hogy lehet valakit megölni a telefonjáért? Az egyik legjobb kapus volt, remek játékost vesztettünk el."

A német Schalkénál légióskodó, ghánai Kevin-Prince Boateng is megrendülten értesült a gyilkosságról: "Tragédia! Nyugodj békében, Senzo Meyiwa!" - írta a közösségi oldalon.

A rendőrség átszámítva 3,3 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a tetteseket.