Vágólapra másolva!
A címvédő Újpest tizenegyesekkel győzte le vendégként a másodosztályú Ajkát szerdán, a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A Pécs hazai környezetben egygólos győzelmet aratott a Debrecen felett, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Magyar Kupában. Kiesett az MTK, a Fradi tizenegyesekkel verte ki a Honvédot.

Eredmény, Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Ajka (II.) - Újpest FC 1-1 (0-0, 1-1) - büntetőkkel 3-5
Ajka, 500 néző
v.: Szabó Zsolt
Ajka: Jánosa - Asztalos, Pákai, Mogyorósi - Köles, Varga, Csordás, Németh (Horváth, 46.), Szabó (Gunther, 71.) - Major - Mihalecz (Sowunmi, 67.)
Újpest: Dmitrovic - Sandro, Litauszki, Rojo (Forró, 46.), Vadász - Stanisavljevic, Nagy, Kosovic (Balogh, 46.), Simon - Bardhi (Nego, 84.) - Vasiljevic
gól: Asztalos (92.), illetve Stanisavljevic (52.)

A kora délutáni mérkőzésen a fővárosi együttes szerezte meg a vezetést a második félidő elején, az 52. percben Stanisavljevic fejelt közelről a kapuba (0-1). Úgy tűnt, ezzel meg is nyeri a mérkőzést a címvédő, a hazaiak azonban Asztalos gójával a 92. percben egyenlítettek.

Következett a hosszabbítás, amelyben mindkét csapat eldönthette volna a továbbjutást, de előbb Sowunmi ajtó-ablak ziccerét Dmitrovic védte, a másik oldalon a 120. percben Simon lövését Jánosa tolta a kapufára.

A büntetőknél Sowunmi hibázott, az újpestieknél azonban mindenki (még Dmitrovic kapus is) jól célzott, így a Magyar Kupa címvédője ha nehezen is, de továbbjutott.

A Pécs hazai környezetben egygólos győzelmet aratott a bajnokságban címvédő Debrecen felett, a hétfőn távozott Véber György helyére ideiglenesen kinevezett Kulcsár Árpád így sikeresen mutatkozott be a pécsiek kispadján.

A másodosztály ötödik helyén álló Szolnok nagy meglepetésre 2-1-re nyert az MTK ellen, a Gyirmót nagy meglepetésre két góllal elbúcsúztatta a Győri ETO-t, míg a Ferencváros gól nélküli döntetlent követően büntetőkkel harcolta ki a továbbjutást a Budapest Honvéd vendégeként.

További eredmény:
Kisvárda (III.) - Vác FC (III.) 4-0 (0-0)

PMFC-Matias - DVSC-TEVA 1-0 (0-0)

Szolnoki MÁV-Stadler Rail (II.) - MTK Budapest 2-1 (0-1)

Budapest Honvéd - Ferencváros 0-0 - büntetőkkel: 1-3

Gyirmót (II.) - Győri ETO FC 2-0 (1-0)

Csákvár (II.) - Békéscsaba (II.) 2-1 (0-1)