Otthon égett le a Manchester City

Teammates and fans celebrate Newcastle United's French midfielder Moussa Sissoko's goal during the English League Cup fourth round football match between Manchester City and Newcastle United at The Etihad Stadium in Manchester, North West England on October 29, 2014. AFP PHOTO / OLI SCARFF RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Kiesett az angol Ligakupából a címvédő Manchester City, amely hazai pályán kapott ki 2-0-ra a bajnokságban bukdácsoló Newcastle Unitedtől. Továbbment a Southampton, amely a Stoke otthonában tudott győzni, és a 16 közé jutott a Brightont verő Tottenham is. 

Angol Ligakupa, a 16 közé jutásért:
Manchester City-Newcastle United 0-2
Tottenham-Brighton 2-0
Stoke-Southampton 2-3

A Manchester City gyengén játszott, bár sokat volt a hazaiaknál a labda, és a helyzeteik is megvoltak, ez a Newcastle estéje volt. Rolando Aarons és Moussa Sissoko góljaival 2-0-ra győzött az egész meccsen nagyon keményen dolgozó Newcastle tulajdonképpen messze nem érdemtelenül ütötte ki a címvédőt.

Címvédőként esett ki a City Forrás: AFP/Oli Scarff

A Southampton a szünetben már 2-0-ra vezetett a Stoke otthonában, de a 82. percben kiegyenlítettek a hazaiak. Diouf gólja után öt perccel Peter Crouch-ot kiállította a játékvezető a Stoke-ból, és a vendégek kihasználták az emberelőnyt: a bombaformában futballozó Graziano Pellé a 90. percben szerezte meg a továbbjutást érő gólt.

A Tottenham Erik Lamela és Harry Kane góljaival legyűrte a Brightont.