A románok büntetése miatt csúszik az UEFA-vizsgálat

Bukarest, 2014. október 11.
Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Románia-Magyarország találkozón a bukaresti Nemzeti Stadionban 2014. október 11-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Bukarest, 2014. október 11. Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Románia-Magyarország találkozón a bukaresti Nemzeti Stadionban 2014. október 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Azért nincs még döntés a bukaresti Eb-selejtezőn történt rendbontás ügyében, mert az MLSZ közbenjárására az UEFA fegyelmi bizottsága kiterjesztette a vizsgálatot a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulásaira, és a magyar szurkolókat ért inzultusokra, amelyek nem szerepeltek a német UEFA ellenőr jelentésében. 

Az UEFA eredetileg csak a magyar szurkolók rasszista viselkedése, nézőtéri rendbontása és pirotechnikai eszközök miatt indított vizsgálatot, a románokat azonban rasszista megnyilvánulások miatt nem vizsgálták, míg az MLSZ fel nem hívta a szövetség figyelmét a hazaiak viselkedésére.

Az MLSZ azt is kérvényezte, hogy vegyék figyelembe, verekedés a román szurkolók és a rendőrség között volt, magyar szurkolók nem verekedtek rendfenntartókkal. Hivatalos döntés egyelőre nincs, az UEFA illetékesei péntekre ígérték a végleges szankciók kihirdetését.

A sport.ro idézi a Ciprian Paraschiv román szövetségi elnököt, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy közeledik Románia Észak-Írország elleni meccse, és jó lenne tudni, zárt kapus lesz-e a mérkőzés (valószínűleg igen), hiszen értékesíteni kell a meccsjegyeket.

Rakétákat lődöztek a magyar táborra Forrás: MTI/Illyés Tibor