Társoldalunk:

A Haladás ráfázott a kihagyott büntetőre

2014.11.01. 18:27

Megszerezte első győzelmét Mátyus János irányításával a Nyíregyháza, amely az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján, hazai pályán a Szombathelyi Haladás ellen nyert 2-0-ra.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC - Haladás FC 2-0 (0-0)
Nyíregyháza, 1561 néző
v.: Németh
Nyíregyháza: Balogh J. - Nagy, Szokol, Jánvári, Törtei - Fodor, Abdouraman (Huszák, 70.), Koller (Molnár 83.), Kostic (Zivanovic, 91.) - Pekár, Pákolicz.
Haladás: Rózsa - Fehér, Szakály, Dvorschák, Schimmer, Gaál (Gyurján, 56.) - Kopunek, Halmosi (Városi, 80.), Katona - Radó, Rocchi (Zamostny, 66.).
gól: Koller (64.), Törtei (76.)
sárga lap: Fodor (11.), Jánvári (59.), Huszák (72.) illetve Halmosi (37.), Schimmer (60.), Fehér (77.), Gyurján (84.), Városi (88.)

Aktívabban kezdte a meccset a Nyíregyháza, a kialakított helyzeteket azonban rendre kihagyta. Az első komolyabb vendéghelyzetre több mint félórát kellett várni: a Haladás büntetőből szerezhette volna meg a vezetést, a Törtei kezezése miatt megítélt tizenegyest azonban kivédte Balogh.

Néhány perccel később a vendégek Halmosi szabadrúgása révén ugyan betaláltak a Nyíregyháza kapujába, viszont les miatt szabadrúgást ítélt kifelé a játékvezető.

A szünet után folytatódott a küzdelmes, ám nem túl színvonalas játék, mindkét csapat sorra hagyta ki a helyzeteit. A vendégek egy védelmi hibáját kihasználva a Nyíregyháza szerezte meg a vezetést, 12 perccel később pedig szabadrúgásból növelte előnyét a nyírségi csapat.

A szombathelyieknek a meccs végén már nem sok esélye volt a gólszerzésre, a többet támadó, jobban játszó hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.