A válogatott meccseken is lesz szurkolói bojkott

szurkolói tüntetés
Budapest, 2014. október 26. Résztvevők a szurkolói csoportok demonstrációján Budapesten, a Kossuth téren 2014. október 26-án. A tüntetők célja, hogy felhívják a figyelmet a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a klubvezetők szerintük szurkolóellenes szemléletére és intézkedéseire. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szurkolói csoportja, a Carpathian Brigade közleményben jelezte, hogy miután csatlakozott a hazai ultracsoportok kezdeményezéséhez, nem lesz ott sem a finnek elleni Eb-selejtezőn, sem az oroszok elleni barátságos mérkőzésen.

"A Magyarország-Finnország és Magyarország-Oroszország mérkőzésen nem leszünk ott, mivel csoportunk is tartja magát a hazai csoportok egységes tiltakozásához. Mindenki elhiheti, hogy nekünk is fáj a dolog és nem a csapatot szeretnénk büntetni, bízunk benne, hogy pozitív irányú változások következnek a magyar szurkolói életben. A válogatottat ezután sem hagyjuk magára, reményeink szerint jövőre túrák szerveződnek majd Helsinkibe, Belfastba és Athénba is. A meccsre járással kapcsolatban senkit nem akarunk győzködni, tegyen mindenki legjobb belátása szerint! Hajrá Magyarok!"”- írja Facebook-oldalán a Carpathian Brigade, nem elfeledve utóiratként odaírni közleményében: "Uefa maffia!"

A csoport 2008 óta támogatja szervezetten a magyar csapatot, de a tagok az északírek elleni első Eb-selejtező félidejében kivonultak a stadionból és a második félidőt egy kocsmában nézték végig.

A szurkolói csoportok már demonstráltak a Kossuth téren Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt