Sikersztori Madridban és Dortmundban, dráma Londonban

Karim Benzema, Cristiano Ronaldo
SPAIN, Madrid : Real Madrid's French forward Karim Benzema (R) celebrates after scoring a goal beside Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo during the UEFA Champions League group B football match Real Madrid CF vs Liverpool FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 4, 2014. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Real Madrid és a Borussia Dortmund két fordulóval a csoportkör vége előtt biztosan továbbjutott a legjobb 16 közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Juventus nehezen, de nyert, így versenyben maradt, az Arsenal pedig 3-0-ról bukott pontokat hazai pályán az Anderlechttel szemben.

A csoport:
Juventus (olasz) - Olimpiakosz (görög) 3-2 (1-1)
g: Pirlo (21.), Roberto (65. - öngól), Pogba (66.), ill. Botia (24.), Ndinga (61.)

Malmö (svéd) - Atlético Madrid (spanyol) 0-2 (0-1)
g: Koke (30.), Raul Garcia (79.)

A játéknap meccsét minden bizonnyal Torinóban játszották, ahol az eddigi három meccséből csupán egyet megnyerő Juventus az Olimpiakoszt fogadta. A görögöknél Megyeri Balázs a kispadról nézte, ahogy Andrea Pirlo meglövi a szokásos zseniális szabadrúgásgólját, három perccel később azonban Bortia egyenlített.

Pirlo szabadrúgása:

A második játékrészben jött a hidegzuhany, a pireusziak fordítottak, de az örömük nem tartott sokáig. Az olaszok két perc alatt két gólt szereztek, pontosabban egy öngóllal és Pogba találatával behúzták második győzelmüket az idei BL-ben, így ismét reménykedhetnek abban, hogy Olaszország után végre Európában is le tudnak valamit tenni az asztalra, azaz tovább tudnak jutni a csoportból.

Pogba győztes gólja:

Ugyanebben a kvartettben a tavalyi döntős Atlético Madrid különösebb megerőltetés nélkül verte 2-0-ra Svédországban a Malmö csapatát.

Az állás:
1. Atlético Madrid 9 pont
2. Juventus 6 (5-4)
3. Olimpiakosz 6 (6-7)
4. Malmö 3

B csoport:
Real Madrid (spanyol) - Liverpool (angol) 1-0 (1-0)
g: Benzema (27.)

FC Basel (svájci) - Ludogorec (bolgár) 4-0 (2-0)
g: Embolo (34.), Gonzalez (42.), Gashi (59.), Suchy (65.)

A B csoportban százszázalékos maradt a Real Madrid, és negyedik győzelmével biztosította is helyét a legjobb 16 között. A spanyolok a liverpooli 3-0-s sikert követően otthon 1-0-ra nyertek, pedig ebben a csatában sokkal több volt.

Brendan Rodgers meglepetésre több kulcsemberét - Gerrard, Coutinho, Sterling, Henderson, Balotelli - is csak a kispadra ültette, így az első félidőben a hazaiak átszaladtak a Liverpoolon, és Benzema révén a vezetést is megszerezték.


Az angolok kapura lövésig sem jutottak, és csak Mignolet kapus bravúrjainak köszönhették, hogy nem kerültek komoly hátrányba. Fordulás után a Real visszavett a tempóból, így szép lassan az angolok is eljutottak a helyzetekig, de ennél többre nem futotta erejükből. A mérkőzést Kassai Viktor vezette, gyakorlatilag hiba nélkül.

A csoport másik meccsén Paulo Sousa együttese 4-0-ra kiütötte a bolgár Ludogorecet, az első gólt a mindössze 17 éves kameruni Embolo szerezte, aki később adott egy gólpasszt is.

Embolo gólja:

Az állás:
1. Real Madrid 12 pont - már továbbjutott
2. Basel 6
3. Liverpool 3 (2-6)
4. Ludogorec 3 (3-8)

C csoport:
Benfica (portugál) - AS Monaco (francia) 1-0 (0-0)
g: Talisca (82.)

Zenit (orosz) - Bayer Leverkusen (német) 1-2 (0-0)
g: Rondón (89.), illetve Szon (68., 73.)

A C csoport negyedik fordulójában megkapta az idei BL-sorozatban az első gólját a Monaco. A francia csapat vereséget is szenvedett ezzel a Benfica otthonában. A Monaco gólkülönbsége négy forduló után 1-1.

A Bayer Leverkusen a dél-koreai Szon Heung Min 68. és 73. percben lőtt góljaival nyert 2-1-re a hajrában szépítő szentpétervári Zenit otthonában, és ezzel továbbra is vezeti csoportját. A Leverkusennek három győzelme és egy veresége van.

Pazar szabarúgás-variációval szerzett vezetést a Leverkusen:

Az állás:
1. Bayer Leverkusen 9 pont
2. Monaco 5
3. Zenit 4 (3-4)
4. Benfica 4 (2-5)

D csoport:
Arsenal (angol) - Anderlecht (belga) 3-3 (2-0)
g: Arteta (25. - büntetőből), Sánchez (29.), Oxlade-Chamberlain (58.), ill. Vanden Borre (61., 73. - a másodikat 11-esből), Mitrovic (90.)

Borussia Dortmund (német) - Galatasaray (török) 4-1 (1-0)
g: Reus (39.), Papastathopoulos (56.), Immobile (73.), Kaya (84. - öngól), ill. Kadir Balta (69.)

A D csoportban a Borussia Dortmund azzal a tudattal fogadta a Galatasarayt, hogy ha győz, akkor gyakorlatilag bejut a legjobb 16 közé. A német bajnokságban a kiesést jelentő 17. helyen álló dortmundiak ugyanis a BL-ben szárnyalnak, mind a három mérkőzésüket megnyerték úgy, hogy még csak gólt sem kaptak. Ennek megfelelően léptek pályára a törökök ellen, és az első félidő végén Reus góljával meg is szerezték a vezetést. A második játékrészben Papastathopoulos növelte az előnyt, és bár a Galata Kadir Balta révén egy gólra feljött, de a németek végül magabiztosan győzött, ezzel hibátlan teljesítménynel nyolcaddöntős.

Ebben a csoportban kedden minden eldőlhetett volna, hiszen az Arsenal is ugyanúgy lépett pályára, mint a Dortmund, azaz két fordulóval a vége előtt továbbjuthatott volna, és sokáig úgy is volt, hogy ezt behúzza az angol gárda. Arteta büntetőből szerzett vezetést. Négy perccel később Alexis Sánchez egy szabadrúgás után a lepattanót bombázta a kapuba:


Alig egy óra elteltével Oxlade-Chamberlain találatával már három volt az Arsenal előnye, ekkor senki nem gondolta, hogy az angolok nem tartják otthon a három pontot. Pedig így történt, hiszen Anthony Vanden Borre 12 perc alatt duplázott, majd Mitrovic a 90. percben jött a slusszpoénnal. Az Ágyúsok így matematikailag még nem jutottak tovább, egy fordulót még várnia kell Arséne Wenger csapatának a biztos nyolcaddöntős helyért.

Az állás:
1. Borussia Dortmund 12 pont - már továbbjutott
2. Arsenal 7
3. Anderlecht 2
4. Galatasaray 1