Messi bal lábát figyelje a 16-oson belül!

511785539 vs FC Barcelona Lionel Messi (L) in action against Niklas Moisander of Ajax during the UEFA Champions League football match between Ajax Amsterdam and FC Barcelona in Amsterdam, on November 5, 2014. AFP PHOTO/ANP / OLAF KRAAK   ==NETHERLANDS OUT
FC Barcelona Lionel Messi (L) in action against Niklas Moisander of Ajax during the UEFA Champions League football match between Ajax Amsterdam and FC Barcelona in Amsterdam, on November 5, 2014. AFP PHOTO/ANP / OLAF KRAAK ==NETHERLANDS OUT==
Vágólapra másolva!
Alig telt el pár óra, hogy Lionel Messiről az argentin focikapitány kedden azt mondta, talán már soha nem lesz olyan jó, mint régen, a négyszeres aranylabdás vágott két gólt a BL-ben, egyúttal Raúlt utolérte az örök góllövőranglista élén. A statisztikák azt mutatják, hogy a 27 éves csillag nem szeret fejelni, és a 16-oson kívülről sem lő szívesen, és azóta termeli a legjobb arányban a gólokat, amióta megszületett a fia, Thiago.

Messi az Ajax ellen szerezte kedd este a 70. és a 71 BL-gólját, ezzel megelőzte Ronaldót, és utolérte az éllovas Raúlt. A Real-legenda már biztosan nem növeli góljai számát, hiszen idén, 37 évesen visszavonult. A 71 gólhoz Messinek 90, Raúlnak pedig 142 meccsre volt szüksége, a duó mögött álló, 29 éves Ronaldo 107 találkozón jutott el 70 gólig.

Az Ajax ellen Messi fejjel szerezte az első gólját, pedig ez ritka esemény, ez mindössze a negyedik ilyen gólja. Jobbal is ritkán villan, nyolc gólt ért el a rosszabbik lábával, ballal viszont már 59 gólt rúgott.

Messziről ritkán lő, a 16-oson kívülről tíz alkalommal volt eredményes. A gólok alig több mint tíz százaléka (8) volt büntető, szabadrúgásból kétszer talált be.

Forrás: AFP/Olaf Kraak

A legtöbbször - nyolcszor - a Milan-drukkereket szomorította, és hat-hat gólt vágott az Ajaxnak, az Arsenalnak és a Leverkusennek. Szintén félhet a Szpartak Moszkva és a Panathinaikosz, ha a Barca az ellenfele, az orosz és a görög csapatnak négy-négy gólt lőtt, a Celtic, a Köbenhavn és a Lyon megúszta hárommal.

Kilencven BL-meccséből a Barca - amikor Messi is a pályán volt - 50-szer nyert, 27-szer ikszelt, 13-szor kikapott. Az argentin támadó a 71 gólon kívül 19 gólpasszt is kiosztott. Azóta van a legjobb góllövő formában, amióta valamivel több, mint két éve megszületett a fia, Thiago: azóta 95 meccsen 95 gólt szerzett, és 32 gólpasszt osztott ki.

Honfitársa, a Barcelona-védő Javier Mascherano úgy véli, Messi még nem érte el karriere csúcsát, és még tovább javulhat a következő években. "Ez a rekordbeállítás is mutatja, hogy mennyire nagy dolgokra képes. Utolért egy olyan legendát, mint Raúl, ráadásul Messi még fiatal. Mindannyian tudjuk, hogy még hosszú futballkarrier áll előtte, és ez nagyon fontos Leo számára."

Messi összes BL-gólja: