Társoldalunk:

A semmiért áldozták fel a serdülőkorukat

2014.11.08. 13:52

Szokatlanul őszintén nyilatkozott a profi fociról Borja Valero, a korábbi Real Madrid-játékos, aki lerombolná a focistákat körülvevő mítoszt.

"Számomra a foci egy szórakozás volt, egészen 11 éves koromig, amikor csatlakoztam a Real Madrid ifjúsági csapatához" - nyilatkozta a FIFA.com-nak Borja Valero.

"Kissrácként 300 másik fiúval laktam együtt, és a 85 százalékukból nem lett focista. Mindannyian a semmiért áldozták fel a serdülőkorukat. Csak néztem, hogy összeszedik a holmijukat, és távoznak. Olyan volt, mint az X-Faktor, csak a közönség nélkül, ami megmenthetett volna."

A madridi születésű középpályás az első csapat keretébe is beverekedte magát, de miután nem sok esélye volt a világsztárok közt, 2007-ben a Mallorcához igazolt, majd csaknem évente klubot váltott.

"A Realnál a legjobb fizetést kapod, házat, autót és egy luxusórát" - jegyezte meg Borja, aki 2012 óta a Fiorentinában légióskodik.

Borja egy Sampdoria elleni bajnokinForrás: AFP/Marco Bertorello

"Kaptam más ajánlatokat is, de csak így lett lehetőségem egy olyan klassz helyen élni, mint Firenze. Talán itt értékelnek, mert ugyanúgy a helyi szupermarketben vásárolok, rendbe teszem a gyerekszobát, és úgy sétélok a városban, mint bármelyik turista."

A 29 éves középpályás nincs kibékülve a sztársággal: "Kivételes helyzetben vagyok. Néhány ember napi 12 órát dolgozik, míg mi hármat edzünk. Abba kell hagynunk a focisták sztárolását, és meg kell szüntetni a játékot körülvevő mítoszt."