Vágólapra másolva!
A Sampdoria hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Milannal az olasz labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. A genovai csapat ezzel megőrizte hazai veretlenségét, míg a piros-feketék immáron négy forduló óta nyeretlenek.

Két olyan csapat találkozott, amely egyaránt a dobogóra hajt, de mindkettő kissé megtorpant, a mostani megelőző négy bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni. A Sampdoria eddig veretlen volt hazai pályán a bajnokságban, ehhez képest az első tíz percben szinte pályán sem volt a házigazda, a Milan nagyon bekezdett, és El Shaarawy pazarul csavart a bal sarokba, amivel 662 nap után szerzett újra gólt.

A Milan nem folytatta a rohamokat, visszahúzódott, a Samp pedig kihasználta, hogy kivárásra játszik az ellenfél, és a félidő utolsó percében egyenlített, Gabbiadini beadásánál Okaka Bonerát megelőzve tette bele a cipőjét a labda útjába.

A második félidőt a genovaiak kezdték jobban, egy szöglet után Obiang a kapufára fejelt, a kipattanót pedig Eder tette be közelről. A Milan negyedóra múlva jutott el az egyenlítésig, egy beadás után a korábban a piros-feketéknél játszó Mesbah kézzel ütötte el a labdát Bonaventura elől, Menez pedig a kapust becsapva gurított a bal alsóba a büntetőből.

Az utolsó húsz perc nagy része megint a Milané volt, de hol Torres körülményeskedése, hol Menez önzősége miatt nem sikerült befejezni az akciókat, majd Bonera a 85. percben begyűjtötte a második sárgáját, amivel meg is csáklyázta csapata győzelemre irányuló terveit. A döntetlen igazából egyik csapatnak sem jó, a dobogóért hajtó riválisok - Lazio, Napoli, Genoa, Udinese, Inter - viszont lehetőséget kaptak, hogy lerázzák ezt a két csapatot, vagy csak megelőzzék őket.

Serie A, 11. forduló:
Sampdoria - Milan 2-2 (1-1)
gól: Okaka (45.), Eder (51.), ill. El Shaarawy (10.), Menez (65., 11-esből)
piros lap: Bonera (85., Milan)

Sassuolo - Atalanta 0-0