Vágólapra másolva!
A szerb Szuperliga egyetlen magyar labdarúgója, a Spartak Subotica jobbhátvédje, Farkas Dániel szívesen folytatná pályafutását Magyarországon. Tavaly a Ferencváros és az Újpest is érdeklődött iránta, de akkor a szabadkai klub nem engedte el. Pedig úgy érzi, posztján akár a magyar válogatott legjobbjaival is felvenné a versenyt.

Tizenhat évesen már a Zenta felnőtt csapatában futballozott Farkas Dániel, a Spartak Subotica jobbhátvédje, a szerb Szuperliga egyetlen magyar labdarúgója, aki a jelenleg 8. helyen álló szabadkai csapatban egyre több lehetőséget kap. Két éve 15, tavaly 23 bajnokin lépett pályára, idén pedig 11 összecsapáson eddig 703 percet töltött a pályán a szerb élvonalban.

"Remekül érzem magam, a kezdeti nehézségek után immár teljes értékű tagja vagyok a csapatnak, de úgy érzem, lassan ideje továbblépni, legalábbis a fejlődésem szempontjából az lenne a legjobb"” - nyilatkozta a játékos a vajdasági Magyar Szónak.

"Mindenképp szeretnék mielőbb másik bajnokságba szerződni. Tavaly már megkerestek a Ferencvárostól és az Újpesttől is, de akkor a klub még nem akart elengedni. Ennek az idénynek a végén is távoznék, viszont a szerződésem 2016-ig szól, és amennyiben a klub nem kap pénzt értem, valószínűleg ismét nem enged majd el. Mindenesetre előbb Magyarországra mennék, mert ott az NB II-ben is nagyobbak a bérek, mint itt a Szuperligában, ráadásul a klubok sokkal rendszeresebben rendezik a kötelezettségeiket, az infrastruktúra, a rendszer sokkal fejlettebb" - mondta, hozzátéve, ezért lehetséges, hogy amíg a magyar bajnokságban hemzsegnek a szerb játékosok, addig Szerbiában ő az egyetlen magyar.

Úgy véli, ha Magyarországon játszana, talán a szövetségi kapitány is felfigyelne rá, és meghívna a válogatottba, ahol szerinte hiányposztnak számít a jobbhátvéd. Márpedig úgy érzi, hogy az ott szereplő játékosokkal felvehetné a versenyt.