Vágólapra másolva!
Súlyos betegség, mélyvénás trombózis miatt szorul orvosi kezelésre Józsi György. A Dunaújváros élvonalbeli focicsapatának középpályása a Diósgyőr elleni bajnoki meccs óta nem játszhat - írja a Blikk.

Józsi kihagyta a Dunaújváros hétvégi debreceni vendégjátékát is, amelyen csapata 2-0-s vereséget szenvedett a címvédő hajdúságiaktól. "Két hete, a DVTK elleni mérkőzésen kaptam egy rúgást a lábamra, abból keletkezhetett a probléma. Azt mondták, körülbelül tízcentis részen alakult ki a mélyvénás trombózis. Szerencsére nem kellett kórházba feküdnöm, de az orvosok otthoni pihenést írtak elő, emellett véralvadásgátló injekciókat kaptam, amelyeket most már felváltottak a gyógyszerek" - mondta Józsi.

A focista sétálgathat, de a héten még egy kontrollra kell mennie, hogy utána megkezdhesse majd a könnyített edzéseket. Egyelőre muszáj türelmesnek lennie. "A sérült rész regenerálódására körülbelül két hónapot kell várni, így csak januárban térhetek vissza a társak közé, addig elsősorban a pihenésre kell összpontosítanom" – tette hozzá a Ferencváros korábbi csapatkapitánya.

A mélyvénás trombózist nem szabad félvállról venni, ha elmarad a megfelelő kezelés, akkor súlyos szövödmények is előfordulhatnak, erre hívta fel a figyelmet dr. Kóczán István orvos. "Nemcsak a sportolóknál fordul elő ez a betegség, hanem a hétköznapi életben is lehet vele találkozni csonttörés vagy éppen műtéti beavatkozás után. Arra kell nagyon figyelni, hogy a vérrög nehogy eljusson a tüdőig, mert akkor akár halálhoz vezető szövődmény is kialakulhat. Fontos a megfelelő pihentetés, emellett a gyógyszeres kezelés" - nyilatkozta dr. Kóczán István.

A magyar sportolók közül hasonló gond döntötte le a lábáról négy éve az akkor szegedi színekben szereplő Krivokapics Miloradot. A válogatott kézilabdázó kórházba került, úgy volt, műteni kell, de végül a gondos orvosi kezelésnek köszönhetően megúszta a még nagyobb bajt, néhány hetes pihenő után teljesen felépült és újra pályára léphetett.