Társoldalunk:

Volt ManUnited-edzőt szerződtetett a Real Sociedad

2014.11.11. 13:13

David Moyes a Manchester Unitednál megbukott, a Real Sociedadnál a klubtörténet legjobban fizetett edzője lesz. Másfél évre írt alá.

A spanyol bajnokságban jelenleg a 15. helyen álló Real Sociedad megerősítette, hogy a tavaly még a Manchester Unitedet irányító David Moyes lesz a klub új edzője. Az 51 éves tréner 2016 júniusáig írt alá, évi közel kétmillió euróért, amivel a Real Sociedad történetének legjobban fizetett edzője lesz.

Moyes, miután tizenegy évet eltöltött az Evertonnál, tavaly a Manchester Unitedhez szerződött, Alex Ferguson utódjaként. Áprilisban azonban menesztették, miután a csapat az irányításával több negatív klubrekordot is megdöntött, és lemaradt a nemzetközi kupaindulásról. Manchesteri karrierje 49 mérkőzést számlált, a mérleg 27 győzelem, 9 döntetlen és 13 vereség.

Forrás: AFP/Andrew Yates

A Real Sociedad a hónap elején menesztette Moyes elődjét, Jagoba Arrasetét. A baszkok 11 meccsen mindössze 9 pontot szerezve pocsékul kezdték a szezont, de az Atlético Madrid fölött aratott bravúros hétvégi győzelmükkel elmozdultak a kiesőzónából.