Blattert mosdatja a norvég szövetség

Sepp Blatter, foci, FIFA
INDIA, NEW DELHI : FIFA President Sepp Blatter gestures during a press conference in New Delhi, 16 April 2007. Blatter who has already visited Kolkata, is in the Indian capital to promote the game of football will attend the All India Football Federation (AIFF) 70th anniversary celebrations. AFP PHOTO/Findlay KEMBER
Vágólapra másolva!
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke október 13-án, egy oslói vacsorameghíváson vett részt, amelyen a Spiegel szerint azt mondta, a 2022-es vébét nem Katarban rendezik. A nemzetközi és a norvég szövetség szerint nem történt ilyen kinyilatkoztatás.

A német Spiegel információja szerint Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség első embere a norvég szövetség képviselőinek arról beszélt egy októberi vacsorán, hogy a 2022-es világbajnokság helyszíne nem Katar lesz. A Speigel forrása azt állította, Blatter arrogánsnak írta le a katari uralkodót, akiről azt mondta, azt hiszi, a pénzéért bármit megtehet.

A FIFA közleményben cáfolta, hogy az oslói látogatáskor hasonló elhangzott volna, de megtörte hallgatását Yngve Hallen, a norvég szövetség vezetője is, aki szerint szintén nem volt szó ilyesmiről.

Mondta vagy nem mondta? Forrás: AFP/Findlay Kember

"Október 13-án, a Nobel Békeközpontban volt egy vacsora, onnan mentünk ki a Bulgária elleni Eb-selejtezőre. Semmi dehonesztáló megjegyzés nem hangzott el a vb-rendezéssel kapcsolatban, sőt, Blatter nagyon határozottan kijelentette, hogy a vb Katarban lesz" - idézte a Dagbladet a norvég elnököt.