Cruyff: Balotelli neveletlen a futballhoz

mario balotelli, liverpool
Liverpool's Italian striker Mario Balotelli reacts during the English Premier League football match between Queens Park Rangers and Liverpool at Loftus Road in London on October 19, 2014. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Az Ajax és a Barcelona szókimondásáról is híres egykori klasszisa, Johan Cruyff azt mondta, nála a sokat kritizált Mario Balotelli nem is játszhatna, mert nincs meg hozzá a megfelelő neveltetése.

"Nálam aki nem jól nevelt, nem játszik. Számomra ez nem a játékos hibája, hanem a csapaté, amelyik játszatja. A probléma pedig nem maga Mario, hanem a nevelés, amit kapott" - a Goal.com szerint ezt mondta a Gazzetta dello Sportnak Johan Cruyff, amikor megkérdezték, mit gondol a Liverpoolban pocsékul játszó Mario Balotelliről.

Cruyff szerint ha az olasz játékost máshogy nevelték volna, nem viselkedne így. "Mindig személyekről beszélünk, de én inkább beszélek a neveltetésről. Balotelli nem viselkedik megfelelően, fel kell hát tennünk a kérdést, miért?".

Forrás: AFP/Adrian Dennis

Balotelli idén nyáron szerződött a Milantól Liverpoolba 20 millió euróért, és eddig összesen két gólt szerzett, azokat is a bolgár Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-, illetve a Swansea elleni Ligakupa-találkozón, az angol bajnokságban még egyáltalán nem sikerült a betalálnia. Emiatt sokat bírálták, és az angol lapok máris az eladásáról írnak.