Capello társadalmi munkában kapitány

Fabio Capello, foci
SWEDEN, Solna : Russia's national football team head coach Fabio Capello attends a press conference after his team's training session at Friends Arena in Solna, near Stockholm on October 8, 2014 on the eve of the Euro 2016 qualifying between Sweden and Russia. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Fabio Capello társadalmi munkában még elutazott az orosz válogatottal Ausztriába, de Christian Panucci másodedző és Massimo Neri erőnléti edző már nem tartottak a csapattal, mert ők nemcsak a fizetésüket nem kapják meg az orosz szövetségtől, de érvényes szerződésük sincs. 

Capello öt hónapja nem kapott fizetést az orosz szövetségtől, de a csaknem másfélmilliárd forintos elmaradás ellenére az olasz szakember készíti fel az Ausztria elleni Eb-selejtezőre, és a Magyarország elleni barátságos mérkőzésre.

Viszont már egyedül, mert segédedzője és erőnléti edzője nem tartott vele Bécsbe. Panucci és Neri kijelentették, továbbra is Capellóval kívánnak együtt dolgozni az olasz válogatott mellett, de ez csak úgy történhet meg, ha a szövetség megújítja a vébé után lejárt szerződésüket.

Ausztriába még elutazott Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az orosz szövetséget a rubel mélyrepülése hozta nehéz helyzetbe, az AP híre szerint már az alkalmazottakat is kölcsönből fizetik, míg más források szerint kizárólag az elnök kap egyáltalán bármiféle fizetést.