Dárdai nem trükközik a fűvel

Dárdai Pál
Tórshavn, 2014. október 15. Dárdai Pál szövetségi kaitány a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában vívott Feröer-szigetek - Magyarország találkozón a tórshavni Nemzeti Stadionban 2014. október 14-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál szövetségi kapitány szerint két hasonló képességű válogatott csap majd össze a pénteki Eb-selejtezőn, de a hazai pálya előnye miatt Magyarországnak le kell győznie Finnországot. 

"A felkészülés jól sikerült, nem panaszkodom, mert szinte mindenki bevethető, egyedül Kalmár Zsoltnak van egy kisebb vállsérülése, edzésen volt ugyanis egy kemény ütközése" - nyilatkozta Dárdai Pál az FTC stadionjában egy nappal a magyar-finn Eb-selejtező előtt. Hozzátette, hogy a kisebb sérüléssel küszködő Elek Ákos és Kádár Tamás is jó állapotba kerültek, így bevethetők lesznek a 20.45-kor kezdődő találkozón.

A nézők nélkül nem fog menni

A kapitány szerint most is túlmotiváltak a játékosok, ezért figyelni kell arra, hogy a válogatott nehogy belemenjen egy adok-kapokba, mert annak rossz vége is lehet.

Továbbra is a közönség segítségét kéri. "A nézők nélkül nem fog menni, rájuk is szükség van a győzelemhez, remélem, a végén együtt tudunk majd ünnepelni." Korábban a szakember arról beszélt, hogy a nézőktől türelmet kér, nem szeretné, ha túl korán ébresztőt fújnának. "Bízom benne, hogy a kérésemet meghallgatták."

Egy keserves siker is megfelel

Közben úgy érzi, épp a hazai pálya előnye miatt esélyesebb a három pontra Magyarország. "Két hasonló képességű keretből áll majd össze a két kezdő, éppen ezért a hazai pálya előnyét kellene meglovagolni. Bízom benne, hogy felénk fog billenni a mérleg nyelve. Az mindegy, hogy szép játékkal ötgólos, vagy keservesen egygólos sikert aratunk-e, a lényeg, hogy győzzünk."

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az összeállításról csak annyit mondott, hogy a bukaresti és a feröeri meccs keveréke lesz: előbbin 1-1-re végeztek, utóbbit 1-0-ra megnyerték a mieink, egyaránt idegenben.

A családom húzza a rövidebbet

Egy finn újságíró arról érdeklődött, hogy mennyire volt nehéz Dárdai számára a beugró szerepkörhöz gyorsan igazodni. "Nem volt nehéz, mert jó a stábom, folyamatosan kapcsolatban vagyunk. Az elmúlt két hétben legalább napi másfél-két órát a válogatottal foglalkoztam, emiatt a családom a rövidebbet húzza egy kicsit, de én élvezem a munkát, játékosként is ilyen voltam, amíg bírom a terhelést, addig minden jó."

Nem kell locsolni a füvet

A feröeriek elleni meccsen a vendéglátók fellocsolták a műfüvet, Dárdai nem tervez hasonlót pénteken. "Teljesen mindegy, milyen lesz a fű, milyen a pálya, ilyen alibikbe én nem megyek bele. Ha meleg lenne, kérném, hogy locsolják fel, de novemberben elég nedves lesz ahhoz, hogy gyorsan guruljon a labda."

Magunkra kell koncentrálnunk

A középső védő Juhász Roland szerint hasonló finn csapatra lehet számítani, mint amelyik márciusban 2-1-re legyőzte Győrben Pintér Attila válogatottját. "Az ő játékuk kevésbé változott, a mi esetünkben pedig az a fontos, hogy magunkra koncentráljunk. A stáb felhívta a figyelmünket az ellenfél gyengéire és erősségeire, ezt elraktároztuk, és mostantól száz százalékban csak a saját dolgainkra figyelünk."