Társoldalunk:

Roy Keane leütött egy szurkolót

2014.11.13. 12:45

Roy Keane valószínűleg imád az újságok címlapján szerepelni, még ha ezek újabban már nem is elsősorban sportújságok. A skótok elleni Eb-selejtezőre készülő ír válogatott másodedzője a csapat szállodája mellett leütött egy szurkolót. 

Szerdán a Daily Mail azt írta egy szemtanúra hivatkozva, hogy a Dublin melletti Portmarnockban levő csapatszálláson Roy Keane-hez odalép egy szurkoló, heves szóváltásba keverednek, majd Írország másodedzője egyetlen ütéssel a földre küldi a járókelőt.

Aztán nagyjából egyszerre megérkezett a rendőrség és a mentők, előbbi Keane-nel foglalkozott, utóbbi a kórházba szállította a sérült szurkolót.

Egy nappal később a BBC Sports nyilvánosságra hozta az Ír Labdarúgó Szövetség közleményét, amiben azt írják, a szövetség és Martin O’Neill szövetségi kapitány teljes mellszélességgel támogatják Keane-t az őt ért „rágalmakkal és hamis vádakkal szemben”.

Szakáll nélkül félelmetesebb voltForrás: AFP/Andrew Yates

Hogy melyik vádak voltak hamisak, arra nem tér ki a közlemény, de azzal védik Keane-t, hogy „ő maga hívta a rendőrséget az eset után”. A csendőrség közleményében annyi szerepel, hogy valóban eljártak egy ügyben, de nem történt letartóztatás.