Vágólapra másolva!
Az MLSZ határozata alapján mostantól minden élvonalbeli meccsre be lehet majd jutni bármilyen szurkolói kártyával.

A szövetség azért döntött így, mert a szurkolói kártya bevezetése óta a klubok határozhatták meg, hogy stadionjaik szektoraiba milyen klubkártyával engednek jegyet vásárolni a szurkolóknak, s azt is, hogy egyáltalán kijelölnek-e semleges szektort azok számára, akik nem rendelkeznek az adott két csapat szurkolói kártyájával.

Előfordult olyan találkozó, melyre "harmadlagos" kártyával (más klub kártyájával vagy az MLSZ által kiadott Futballkártyával) nem lehetett belépőt váltani.

"Ez pedig teljesen ellentétes mind az MLSZ, mind a nézők és a klubok érdekeivel is" - olvasható az MLSZ honlapján.

A mostani döntés szerint a jövőben a klubok kötelesek semleges szektort kijelölni hazai találkozóikon és oda harmadlagos kártyákkal rendelkezőket elhelyezni. Az ilyen szektornak minimálisan 250 férőhelyesnek kell lennie, s az odaszóló jegyárak nem lehetnek magasabbak az azonos kategóriájú hazai jegyek árainál.

A rendelkezés arra is kitér, hogy amennyiben 48 órával a mérkőzés kezdete előtt még van hely a semleges szektorba, a klubok feltölthetik azt a csapatuk klubkártyáival rendelkező szurkolókkal.

Mivel a rendbontásért a rendező klub felel, a hazai egyesületek fokozottan ellenőrizhetik a semleges szektorba jegyet váltó nézők dokumentumait.

A szövetség december 31-ig meghosszabbítja a klubkártya, illetve a futballkártya kiváltásának ingyenes lehetőségét. Az MLSZ adatai szerint eddig 123 ezer szurkolói kártyát váltottak ki.