Társoldalunk:

Futballelnök lenne a Hertha egyik edzője

2014.11.18. 20:29

Távozhat a Hertha futballakadémiájánál dolgozó Levan Kobiasvili, aki szeretné megpályázni a Grúz Labdarúgó Szövetség elnöki posztját.

A százszoros grúz válogatott játékos a Freiburgnál és a Schalkénél töltött tizenkét év után 2010 és 2014 között a Herthánál fejezte be pályafutását. A klub akadémiájánál dolgozó szakember úgy nyilatkozott, hogy miután szerződése 2015. június 30-án lejár, hazatér, és megpályázza a Grúz Labdarúgó Szövetség elnöki posztját.

"Mindig is tisztában voltunk Levan törekvéseivel, és szeretnénk is támogatni ebben. Egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb hazamegy” - nyilatkozta róla Michael Preetz klubmenedzser.

Kobiasvili hazavágyikForrás: AFP/Patrik Stollarz

A 37 éves védő - azt követően, hogy egykori csapattársa, Temur Kecbaja múlt pénteken lemondott a kapitányi posztról - éles hangon bírálta a grúz labdarúgás. „Természetesen nemcsak az edző felelős azért, hogy a futball ilyen rossz állapotban van, a szövetségnek is felelősséget kell vállalnia. Azt hiszem, eljött a nagy változások ideje.”

Dárdait visszavárják Berlinbe

Dárdai Pált csak négy mérkőzésre engedte el a Hertha labdarúgócsapata a magyar válogatotthoz, így a fiatal szakember visszatér Berlinbe. Miután a klubmenedzser, Michael Preetz azt nyilatkozta, a Hertha ragaszkodik Dárdaihoz, a magyar kapitány a klub hivatalos honlapján megerősítette, szerződése Berlinhez köti, így visszatér eredeti munkájához.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK