Dárdainak az apja szerint Berlinben van a helye

Dárdai Pál
Tórshavn, 2014. október 15. Dárdai Pál szövetségi kaitány a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők F csoportjában vívott Feröer-szigetek - Magyarország találkozón a tórshavni Nemzeti Stadionban 2014. október 14-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Idősebb Dárdai Pál szerint fiának be kellene fejeznie a magyar válogatottnál elkezdett munkát, és vissza kellene térnie a Hertha BSC-hez.

A magyar futball berkein belül most mindenki azt találgatja, mi lesz Dárdai Pállal, aki Pintér Attila menesztése után beugróként vállalta el a válogatott irányítását, és teljesítette, amit vállalt, mert a csapat Románia, Feröer és Finnország ellen összesen hét pontot szerzett.

Dárdait a játékosok és a szurkolók is marasztalnák, de ő egyelőre nem döntött arról, hogy folytatja-e a megkezdett munkát. Dárdai főállásban a Hertha U15-ös csapatát irányítja, és édesapja, idősebb Dárdai Pál szerint Berlinben kéne folytatnia a munkát.

"Pali megtette azt, amire felkérték, most be kell tartania azt, amit magának ígért. Négy meccsre vállalta el a magyarországi munkát, itt egyelőre be kell fejeznie, neki Berlinben van a helye. Áprilisban meglesz a Pro licence, a Herthánál sok feladat vár rá. Tíz-tizenöt év múlva elvállalhatja újra a szövetségi kapitányi posztot, addigra talán idehaza is fejlődik az utánpótlás. A véleményemet vállalom, ha Pali megkérdez, ugyanezt fogom mondani neki is" - idézte a Blikk idősebb Dárdait, aki játékosként és edzőként is szolgálta a Pécset, ahonnan fia pályafutása is elindult.

Dárdai berlini főnöke, Michael Preetz hétfőn úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy a fiatal edző visszatér a Herthához. Ami biztos, a magyar válogatott kedd este az oroszokkal játssza idei utolsó meccsét, és nemsokára kiderül, hogy ez volt-e Dárdai búcsúmeccse is egyben.