Erikssonból nehezen lesz magyar kapitány

Sven-Goran Eriksson, Sven-Göran Eriksson, foci
CHINA, Shanghai : Former England football manager Sven-Goran Eriksson smiles as he gets his new uniform during a news conference by Chinese Super League (CSL) club Shanghai East Asia in Shanghai on November 18, 2014. Eriksson was unveiled by cash-rich Shanghai East Asia as their new coach on November 18, on a contract that reportedly puts him among the top earners in football management.
Vágólapra másolva!
Óriási fizetésért a kínai Sanghaj East Asia labdarúgócsapatához szerződött Sven-Göran Eriksson, a magyar válogatottal pletykaszinten többször is hírbe hozott svéd szakember. A hírek szerint évi hatmillió dollárt keres majd, ezzel a világ egyik legjobban kereső edzője lesz.

Bár a magyar sajtóban többször is felbukkant pletykaként, hogy Sven-Göran Eriksson lehet a válogatott új szövetségi kapitánya, a korábban az angol, a mexikói és az elefántcsontparti nemzeti csapatnál is dolgozó 66 éves szakember új szerződést írt alá Kínában.

A tréner eddig a Kuangcsou csapatát irányította, most viszont a Shanghaj East Asia kétéves ajánlatát fogadta elé, és évi hatmillió dolláros fizetésével a világ legjobban kereső edzőinek sorába lép.

Eriksson Sanghajba szerződött Forrás: AFP

"Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy hivatalosan is bejelenthetem, elfogadtam az ajánlatot" - nyilatkozta Eriksson a bemutatkozó sajtótájékoztatón. A szakembertől azt várja a klubvezetés, hogy az előző idényben 5. helyen végzett együttest a dobogóra vezesse, ehhez neves játékosokat is szerződtetne.