Társoldalunk:

A németek nyerték a vébét, német legyen az aranylabdás

2014.11.20. 08:54

Louis van Gaal, a Manchester United holland edzője szerint mivel a németek nyerték a legfontosabb tornát, a világbajnokságot, így közülük kéne kikerülnie az Aranylabda idei győztesének.

Az elmúlt öt Aranylabdán Lionel Messi és Cristiano Ronaldo osztozott, a Barcelona argentinja zsinórban négyet nyert, tavaly pedig a Real Madrid portugál gólgyárosa végzett az élen a szavazáson.

Természetesen mindketten ott vannak a mostani favoritok között is, de Van Gaal amondó, a listára felkerült hat német - Toni Kroos, Philipp Lahm, Thomas Müller, Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze - valamelyikének kellene nyernie.

"Valamit nyernie kell annak, aki az Aranylabdára pályázik, márpedig nincs annál nagyobb értékű siker a futballban, mintha valaki világbajnoki címet szerez. Éppen ezért mondom, hogy leginkább valamelyik német játékos érdemelné meg a díjat" - nyilatkozta Van Gaal, akit jelöltek az Év edzője címre. Igaz, ezt nem a manchesteri eredményei alapján - 13 pont 10 meccs alatt -, hanem azért, mert vb-bronzig vezette Hollandiát.