Társoldalunk:

Ki legyen az év kapusa?

2014.11.24. 13:28

A profi futballisták szavazatai alapján összeálló FIFA álomcsapat kapusposztjára öt jelöltet adott ki a FIFA. A névsor csak egy meglepetést tartalmaz: Iker Casillasnál talán nyújtottak néhányan jobb teljesítményt a kapuban. 

A Bayern München és a világbajnok német válogatott hálóját védő Manuel Neuer mellett a chilei Claudio Bravo (FC Barcelona), a belga Thibaut Courtois (Chelsea), a spanyol Iker Casillas (Real Madrid) és az olasz Gianluigi Buffon (Juventus) szerepel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), valamint a futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet (FIFPro) által kiadott hétfői listán, amelyről az Év csapatába kerül majd a legtöbb szavazatot begyűjtő kapus.

A két szervezet minden esztendőben megnevezi az év tizenegyét, az álomcsapatba egy kapus, négy védő, valamint három-három középpályás és csatár kerül be. A többi csapatrész listáját sorrendben szerdán, pénteken és jövő hétfőn teszik közzé.

Ki előzheti meg Manuel Neuert?Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A jelöltekre több tízezer profi futballista adhatja le szavazatát világszerte, a győztesek névsorát pedig a január 12-i, zürichi FIFA-gálán hozzák nyilvánosságra.