Vágólapra másolva!
Andrusch József, a magyar labdarúgó-válogatott kapusedzője szerint Dárdai Pál titka abban rejlik, hogy nagyon ért a játékosok nyelvén, és hogy mindenki három másodperc alatt beállt a sorba nála. Szerinte Dárdai Európa topedzői közé kerülhetne, ha kivezetné a csapatot az Eb-re.

„Tudja, hogy mit akar, és semmi mást nem mond, és nem csinál, csak azt, ami a fejében van. Tudja, hol tartunk, tudja, milyen alkotóelemei vannak ennek a válogatottnak, milyen tudásszintet képvisel, ehhez igazít mindent, és ezt következetesen végigcsinálja. Nem mondja azt a szürkére, hogy sárga, a sárgára, hogy kék. A szürkére azt mondja, hogy szürke, a feketére, hogy fekete, és ez a magyar futballközegben egy óriási eredmény” - mondta Dárdai Pálról Andrusch József, a válogatott kapusedzője a Sport TV Mai helyzet című műsorában, aki azt is elárulta, nem találkozott még olyan edzővel, akinek olyan jó szeme van, mint Dárdainak.

„2-3 perc alatt mondja meg egy játékosról, egy kapusról, egy edzésről, hogy az jó, vagy nem. Megállítja, nyugodtan, higgadtan letolja a játékosokat, ha nem abban a tempóban, precizitással csinálják. Konkrétan volt olyan válogatott szinten, hogy ’gyerekek, ez kiscsoport’, és senki nem sértődött meg rajta. Ha valakivel nem elégedett, bármekkora név is, akkor teljesen nyugodtan megkéri az értekezleten, hogy ’3 másodperc alatt döntsd el, hogy beállsz a sorba, vagy összepakolsz és elmész!’, mindenféle harag nélkül. Az illető három másodperc után azt mondja, hogy beáll, és szó nélkül azt csinálja, amit ő megkövetel" - avatott be minket a válogatott titkaiba Andrusch.

A kapuedző szerint Dárdai azért lehetett eredményes a válogatottal, mert a játékosok képességeihez igazította a taktikát. "Nem akar vályogtéglából toronyházat építeni, ő abból szép parasztházat akar, amit szép fehérre lefestünk, és muskátli van az ablakában. Egy ugrással Európa éledzői közé tudna tartozni átugorva öt lépcsőfokot, mert megvan az esélye, hogy ezt a válogatottat kijuttassa az Eb-re, és attól kezdve ő egy elismert edző".