Küzdeni nincs miért, de a Bayern nem szórakozhat

504671235
(L-R) Bayern Munich's striker Thomas Mueller, defender Philipp Lahm, Dutch midfielder Arjen Robben celebrate after Polish striker Robert Lewandowski scored the 1-0 goal during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs Borussia Dortmund in Munich, southern Germany on November 1, 2014. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE RESTRICTIONS / EMBARGO – DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
A Manchester City az életéért játszik a csoportelső Bayern ellen kedden a BL-ben, a Chelsea csak a nyugodt decemberért a Schalke ellen. Ciprusra megy a Barca, hogy robotokkal focizzon. A City-Bayernt akár mobilon is nézheti!

Tekintve, hogy a már rég csoportelső Bayern München tavaszig akár el is felejthetné a Bajnokok Ligáját, érdektelen is lehetne a csapat Manchester City elleni keddi meccse. A Bayern edzője, Pep Guardiola azonban az E csoport rangadója előtti sajtótájékoztatóján erősködött, hogy egy Bayern nem mehet bohóckodni sehova, ha másért nem, a klubért kell játszani. "A futballozáshoz feszültség kell, valami, amiért küzdhetünk. Ebből a szempontból a City most jobb helyzetben van nálunk" - ismerte el Guardiola.

A Bayernnek mondjuk a formája alapján nem sok mindentől kell félnie, 18 mérkőzés óta veretlen, 329 perce nem kapott gólt, és az utóbbi 12 hónapban a City elleni lejátszott három meccséből kettőt is megnyert - az egyiket éppen Manchesterben. Ha a City nem nyer, és a csoport másik mérkőzése (CSZKA-Roma) nem döntetlen, már ki is esett.

Forrás: AFP/Christof Stache

A másik angol-német párharcban, a G csoportban, fordított a helyzet, a szintén 18 mérkőzés óta veretlen, José Mourinhóval hasító Chelsea még idegenben is esélyesebb a Schalkénál. Ha győz, vagy minimum 2-2-es döntetlent ér el, tovább is jut. "Annyi [nyolc] meccsünk van decemberben, hogy nagyon jó lenne, ha el tudnánk kerülni egy utolsó fordulós sorsdöntő BL-csatát" - mondta Mourinho.

A Schalkét az az ember irányítja, aki a Chelsea eddigi egyetlen BL-győzelmét szerezte edzőként, még 2012-ben. "A meccs után biztos nagyon érzelmes hangulatban leszek, de most nem erre koncentrálok" - mondta a Chelsea-t korábban játékosként is szolgáló Roberto Di Matteo a 2012-es döntőre vonatkozó kérdésre.

Roberto Di Matteo Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Thissen

"A Barcelona filozófiája, otthon vagy idegenben, ugyanaz. Nekünk ehhez kell alakítanunk a saját stratégiánkat, és robotokként kell játszanunk" - Giorgosz Donisz, az APOEL vezetőedzője a lehető legőszintébben fogalmazott a ciprusi csapat Barcelona elleni meccse előtt. A robotmentalitás egyszer már majdnem bejött, a jelenleg az F csoport utolsó helyén álló APOEL szeptemberben csak 1-0-ra kapott ki a Camp Nouban, egy elég tartalékos Barcától.

A neheze már mögöttük van?

Luis Enrique most aligha engedi meg magának, hogy Sergi Sampert játszassa a középpálya közepén, elvégre a tét a csoportelsőség: győzelem nélkül aligha tudja a csapat megelőzni az Ajaxszal meccselő PSG-t. Luis Enrique mindenesetre azt bizonygatta az utóbbi hetek egy-két kínosabb eredményére utalva, hogy "a nehéz pillanatok már mögöttünk vannak".

A H csoportban a már továbbjutott Porto a selejtezőben a Debrecent kiejtő BATE Boriszovhoz utazik. A Sahtar az eddig bűnrosszul szereplő Athletic Bilbaót fogadja, és ha egyetlen pontot szerez, azzal nyolcaddöntős.

Nem csak tévén nézheti a Bayern-meccset

A Manchester City-Bayern München meccsről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt!

Bajnokok Ligája
Csoportkör, 5. forduló
A keddi program:
E csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Roma (olasz) 18.00
Manchester City (angol)-Bayern München (német) 20.45
F csoport:
APOEL Nicosia (ciprusi)-Barcelona (spanyol) 20.45
Paris SG (francia)-Ajax (holland) 20.45
G csoport:
Sporting (portugál)-Maribor (szlovén) 20.45
Schalke (német)-Chelsea (angol) 20.45
H csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-Porto (portugál) 18.00
Sahtar (ukrán)-Athletic Bilbao (spanyol) 20.45